Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jeugdig afscheid van Leo Roos

Wie denkt aan de jeugd bij ESG, denkt terug aan de tijd met meneer Roos. Wat was hij lang betrokken bij de jeugd en lang voorzitter.  Het boegbeeld van de vereniging, elke maandag van kwart voor 7 tot kwart voor 8. De discussie hoe lang hij bij de jeugd zat, vanaf 1996 volgens de leden. Met een slordige 20 jaar betrokkenheid het vaste aanspreekpunt. Mijn herinneringen zijn ook van die tijd,  de goede periode toen dhr van Os nog training gaf en zoon van Os, Jurgen Roos en mezelf nog onderdeel uitmaakten van de groep. Leo was toen ook al betrokken bij de afdeling op vrijdagavond. Van al zijn ervaring hebben wij veel opgestoken en tja, nu komt er een tijd dat we de kennis mogen overdragen aan een nieuwe generatie enthousiaste gemotiveerde kinderen.

BSK 2015 LOGOJaarlijks hoogtepunt zijn natuurlijk de basisschoolkampioenschappen. Een evenement waarbij de basisscholen in de regio mogen strijden voor plaatsing in de Drentse halve finale. Dankzij Leo is dit evenement tot stand gekomen. Afgelopen editie stond in het teken om wat meer kinderen naar de club te krijgen. Twee jaar geleden waren er nog maar 6 kinderen. Het evenement is gebruikt om kinderen kennis te laten maken met het schaken en tegenwoordig is er weer veel leven in de zaal en is het aantal alweer gegroeid naar 16. De tafels zijn bijna op, gratis basischooltrainingen zitten er daarom dit jaar helaas niet meer in. Jammer dat dhr Roos het vervolg niet meer mag meemaken, net nu het feestje terug is.

Poster BSK2013Als afscheid een aandenken, kinderen mochten een tekening maken of iets schrijven op een eigengemaakte kaart, in stappenmethodestijl. Zelfs een zieke is nog even langsgekomen om een tekening te brengen. Leo, je zult niet gauw vergeten worden en we zullen je missen,

Misschien nog een tip, ben 2x verhuisd en na een poos niet te hebben geschaakt, is het moeilijk om op het oude niveau terug te keren. Er zijn daar vast nog verenigingen die wat versterking kunnen gebruiken.

Veel succes

Namens de jeugdvereniging,

Almar Gerbens

Eén reactie op “Jeugdig afscheid van Leo Roos

 1. Leo Roos
  januari 20, 2016

  Almar en Bastiaan
  Bedankt voor het afscheid afgelopen maandag bij de ESG Jeugd.
  De kinderen (en ouders) ook bedankt voor de goede wensen.
  Ik wens jullie veel succes met en bij de jeugdschaakclub.
  En veel pleizier bij hety komende BasisSchoolkampioenschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 19, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: