Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan van Os wint 1e snelschaakavond

DSC_1193a

 

Zo, de kop is er weer van af. Op maandagavond 5 september  kwamen de leden van het Emmer Schaakgenootschap weer uit hun zomerslaap en konden gelijk aan de bak met de eerste cyclus van het snelschaakkampioenschap van het ESG. In twee groepen werd er fel gestreden om de koningen. Prachtige partijen afgewisseld met hevige blunders die soms wel en dan weer niet werden afgestraft, hevige tijdnood met daarin ook weer verrassende ontsnappingen of fraaie staaltjes van “hogeschoolschaak”.

esg van Theo (2)a

In groep 1 was na de eerste helft van het aantal te spelen partijen Theo Dijkstra de gevierde man:  Hij ging aan kop met 5-6 voor de “snelschaakkanonnen” Jan van Os en clubkampioen Marcel Struik. In Groep 2 was Hans Hut niet te af te stoppen en won al zijn partijen, voor Marcelis van Holst en Anneke Boomsma.

DSC_1194a

In de tweede ronde ging het opnieuw van “dik hout zaagt men planken”.  Voor de toeschouwers om te smullen, voor de strijders was het vaak weer een strijd op leven en dood. Zo dacht je op het ene moment te sneuvelen om een zet later tot de conclusie kwam dat je met de winst er vandoor kon gaan… In groep 1 viel Theo wat terug, maar kwam Douwe Többen in eens vanuit de achterhoede opzettenmet een prachtige reeks overwinningen. Jan van Os  scoorde in de tweede omloop ook heel erg goed en won uiteindelijk met 9½ punten uit 12 partijen  net voor Theo die 9 uit 12 scoorde.

esg van Theo (3)a

In groep 2 bleef Hans goed scoren, maar zag dat zijn concurrenten hem wel feller belaagden en moest tot twee keer zijn koning inleveren. Toch won Hans met ruime voorsprong  groep 2 met 10 punten uit 12 partijen voor Marcelis (8-12), Anneke (5½-12) en Klaas Tiemens (4-12).

esg van Theo (4)a

DSC_1195a

Aanstaande maandag begint het “grote” werk weer; de interne competitie gaat om 19.30 uur in het Brinkenhoes te Emmen, dan weer van start. Clubkampioen Marcel mag dan zijn recent verworven titel gaan verdedigen.

DSC_1197a

Ook de jeugd is weer gestart en naast de lessen die zij daar krijgen van “oudere” senioren, spelen zij ook onderling tegen elkaar. Daar beginnen zij om 18.30 uur, ook in het Brinkenhoes te Emmen (Bargeres).

Eindstand  snelschaakronde 1  (12 partijen)

Groep 1 1e 2e totaal
1 Jan van Os 5  
2 Theo Dijkstra 5 4   9
3 Marcel Struik 4 4   8
4 Douwe Többen 2 5   7
5 Ton Selten 3   6½
6 Almar Gerbens 1 1   2
7 Geert ten Hietbrink 1 0   1
 

 

Groep 2
1 Hans Hut 6  4 10
2 Marcelis van Holst 5 3   8
3 Anneke Boomsma 3   5½
4 Klaas Tiemens   4
5 Tom Veldhuis 2   2
6 Gor Grigoryan 2   2
7 Jan Reinink   1½

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 6, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: