Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Laatste avond van het seizoen

Maandag was de laatste avond van het seizoen. We beginnen weer op de eerste maandag van september. Op onze gebruikelijke startavond (de laatste maandag van augustus) staat de vloer van onze speellokaal nog in de was. En hoewel we graag blijven plakken op de maandagavond, is het niet de bedoeling dat we aan de vloer blijven plakken.

De laatste avond was zoals gebruikelijk een bijzondere avond. Jan had een aantal vragen voor de 16 aanwezige leden. Sommige makkelijk, sommige wat moeilijker. In zijn algemeen genomen viel het beantwoorden van de vragen de meeten toch wel zwaar. Ja, wie kampioen was geworden en wie topscoorders van het eerste en tweede waren geworden, daar kwam men wel uit. Maar wie was 10e geworden en hoeveel bordpunten hadden de topscoorders gescoord? Dat wist niemand goed te vertellen (behalve betrokkenen). En wie de hoogste rating had wist de meesten wel, maar zelfs betrokkene wist de rating niet juist te zeggen.

En laten we het niet hebben over de deelnemers aan het NK en damesNK. Dat wist alleen Herman en waarschijnlijk Jan maar die mocht als vragensteller niet meedoen.

Daarna Hands en Brains. Eén persoon zegt met welke stuk gezet moet worden en de ander moet dan een zet met die stuk uitvoeren. Uiteraard met wat tijdsdruk. Daarna cylinderschaak om je gedachten in de war te brengen.

De avond werd afgesloten met een snelschaaktoernooitje. Weer een strijd tussen Herman en Jan die Jan dit keer met winst wist af te sluiten. Herman blijft echter gewoon snelschaakkampioen.

Als laatste kreeg Hans een grote mooie foto van hemzelf. Daarmee had Douwe een fotowedstrijd gewonnen over stilte (zie onze facebookpagina)

Tot de eerste maandag van september

(foto’s van Douwe volgen op facebook)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 27, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: