Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Vierde dag in Hoogeveen

In de ochtendgroep had Marcel een extra rustdag. Binnen een paar zetten won hij zijn partij. SAM_0597SAM_0598Op het linker bord kunt u zien hoe Marcel begon en op het rechter bord de stelling een viertal zetten later. Dat was genoeg voor zwart om op te geven.

Dat Willem won kunt u zien aan zijn vrolijk gezicht. Hij moest wel wat energie kwijt want de overwinning heeft hem weinig zweet gekost. Dan ga je maar fietsen om toch nog wat te zweten. Dat ondersteunt je verhaal als je thuis vertelt dat je met geweldig spel en veel inspanning een fantastisch resultaat hebt geboekt. Hans Hut kon de andere twee niet volgen. Lang ging het goed maar de 300 ratingpunten heeft hij geen moment kunnen overbruggen.

SAM_0571Ton speelde een fantastische partij. Hij had moeten winnen, maar weer ging het aan het eind fout. Zonder grote fouten ging het dit keer verkeerd. Zijn open koning bleek voldoende voor de tegenstander om een remise uit het vuur te slepen.

Ook Evert liet zich verrassen. Kijkt u maar eens naar onderstaande stelling:

SAM_0606

Wit staat een kwaliteit en drie pionnen voor. Kat in het bakkie zou je zeggen. De tegenstandster gaf niet op maar speelde stug door. Evert keek wat verveeld rond en speelde de zetten op de automatisch piloot. Helaas zag hij te laat dat er eeuwig schaak in de stelling kwam. Het vermijden zou mat opleveren, van hemzelf dan. Dan zit er niks anders op dan een remise te accepteren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 24, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: