Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Toernooi Hardenberg

Elk jaar gaan een aantal ESG-ers naar het toernooi in Hardenberg. In tegenstelling tot de meeste rapidtoernooien wordt er niet zwitsers ingedeeld. Men wordt op basis van de rating ingedeeld in groepen van 8 en speelt 7 ronden rapid. Een slechte dag kun je dus niet verbloemen met punten ophalen bij zwakkere spelers. En voor de zwaksten natuurlijk het voordeel dat je direkt tegen gelijk sterke spelers begint in plaats van op te treden als kanonnenvoer in de eerste ronden.

Bij de ESG-ers was er één winnaar. Hans Hut was de gelukkige dubbelwinnaar. Hij won groep 10 met 5 uit 7. Meestal is 5 punten niet genoeg om de groep te winnen, maar in 4 van de 12 groepen was het dit keer wel genoeg voor de eerste plaats. Daarnaast won Hans nog een tweede prijs bij de verloting. Geen taart, maar een kaasplankje.

Herman eindigde in groep drie met 4 uit 7 op de vierde plaats, Achter Micha Jans en Richard Hendriks, maar wel voor o.a. Andries Mellema. Gezien de tegenstand geen slecht resultaat, integendeel.

Evert speelde een groep lager in groep 5 en haalde daar net geen 50%. Drie punten en een met vier man gedeelde vierde plaats.

Raymond bleef in groep 9 steken op 3,5 punt en een 5e plaats. Gezien zijn opmerkingen gisteravond was hij niet tevreden. Toch is 50% in een gelijkwaardige groep op zich niet slecht.

En met een schuin oogje toch even gekeken naar oud-leden. Peter Mijnheer en Geon Knol speelden in groep 2 en haalden daar 3,5 en 2 punten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 27, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: