Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan wint derde rapid-avond dankzij de a-pion.

Jan van Os heeft de derde rapidavond gewonnen. Hij kreeg dat niet kado en heeft er hard voor moeten werken. Een beetje geluk had hij wel, maar zonder geluk kom je nergens.

De top was aanwezig, naast Jan waren dat Marcel, Douwe , Evert en Ton. Dat hield in dat er vele topduels waren te aanschouwen. In de eerste ronde was het sterk tegen zwak en die gaven geen verrassingen te zien in de uitslag. Marcel had wel alle geluk van de wereld dat Sergei te weinig tijd had om hem mat te zetten.  In de tweede ronde direkt al twee topduels. Jan tegen Marcel en Evert tegen Douwe. Jan stond de hele tijd in de verdrukking, maar Marcel kon geen winstplan verzinnen en de tijd begon te dringen. Vervolgens wist Jan met zijn a-pion de overkant te halen en moest Marcel opgeven. Ook de partij tussen Douwe en Evert was zeer spannend en werd beslist in de tijdnoodfase. Douwe won.

In de derde ronde moesten Douwe en Jan elkaar bestrijden. Ook in deze partij stond Jan onder druk, maar wist af te wikkelen naar een stelling met wederom een a-pion die naar voren dreigde te gaan. Die kans kreeg hij niet, want Douwe gaf een toren weg.

In de vierde ronde kwam Jan goed weg. Tegen Ton gaf hij een stuk weg. Vervolgens kwam Ton met een gevaarlijk ogende koningsaanval die Jan met moeite wist tegen te houden. Weer wist Jan echter met een a-pion ver op te rukken. Ton moest noodgedwongen afwikkelen naar een potremise stelling met enkele seconden op de klok. Jan aanvaarde daarom het remiseaanbod. Marcel wist Evert te verslaan in een partij die alle kanten op had kunnen gaan.

In de laatste ronde had Jan de makkelijkste indeling omdat hij de top al had gehad. Marcelis gaf echter goed partij en hield het zeer lang vol. Een loper die naar een veld ging waar hij gewoon geslagen kon worden maakte een abrupt eind aan de partij. Douwe en Marcel speelden remise waarmee Marcel zich gelukkig mocht prijzen. Hij kon gelukkig voor hem Douwe eeuwig schaak geven. Ton klom naar de tweede plaats door knap Evert te verslaan.

Jan en Marcel zijn nu samen rapid-kampioen geworden. Beide zijn een keer eerste en een keer tweedes geworden.

Eindstand:

  1. Jan     4,5
  2. Ton    4
  3. Marcel en Douwe  3,5
  4. Sergei en Marcelis 2,5
  5. Evert      2
  6. Arjen en Jan R  1,5
  7. Almar en Klaas 1
  8. Quinten  0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 4, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: