Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Uitmarkt

Schaakkraam op Uitmarkt 2018

Een schaakkraam op de Uitmarkt in het Rensenpark Emmen​ (terrein oude dierentuin). Ondanks (of misschien doordat) er zeer veel aktiviteiten waren hadden we de hele middag aanloop die graag een partijtje wilden schaken. Jeugd gaat daatbij gauwer zitten dan grote mensen.
Schaakkraam op Uitmarkt 2018
Maar als de jeugd schaakt dan blijven de grote mensen wel staan om te kijken. En vooral papa’s willen hun kroost dan nog wel eens een tip geven. Meestal van die tips waarmee ze verliezen. Onze leden hebben soms alle zeilen bij moeten zetten om ook eens te verliezen. Want als je nooit schaakt is het natuurlijk niet makkelijk tegen doorgewinterde schakers met soms meer dan 50 jaar schaakervaring.

Schaakkraam op Uitmarkt 2018

Nog voor de opening kwam de eerste kijker al aan het bord. En niet de eerste best. Neen de beste cabaretier die Emmen kent (zie foto hiernaast). Wel gevaarlijk zo’n man want die kan je behoorlijk fileren in een oudejaars/nieuwjaars conference.

Schaakkraam op Uitmarkt 2018

Schaken is natuurlijk een spel vol verrassingen. Misschien niet voor grootmeesters maar voor ons eenvoudige zielen vaak wel. Voor degene die nog minder schaken dan wij is het verrassingselement natuurlijk nog groter.
Schaakkraam op Uitmarkt 2018

We waren met zes mensen aanwezig, zodat we zelf ook eens konden rondlopen of naar het toilet konden gaan. Ton en Hans hebben de kraam ingericht, Bastiaan zorgde voor stoelen, Willem zorgde voor tenminste twee jeugdspelers, Marcel speelde fervent de clubkampioen die goede adviezen verstrekte en Jan maakte naast het schaken tal van foto’s. Heel veel foto’s want hij had een knopje verkeerd staan. Met als gevolg dat de camera direkt een paar foto’s ging nemen i.p.v. één foto. Maar dat heeft dan als voordeel dat je kunt kiezen welke je opneemt in de collectie en welke je verwijderd.

Schaakkraam op Uitmarkt 2018

Schaakkraam op Uitmarkt 2018

Maar we hadden dan ook niks aan het toeval overgelaten om een mooie middag te krijgen. Het bestelde weer kwam (droog en niet te warm) en voor het verjagen van boze en kwade geesten was het gerenommeerde bedrijf de Ghostbusters ingehuurd. In onze rug was de complete nachtwacht van Emmen aanwezig. Een concurrent/collega van de bridgebond had het een stuk rustiger dan ons, maar wel 18 aanmeldingen voor een cursus. Wij gaven de cursus direkt zodat men direkt als schaker terug kan komen.

 

meer foto’s van Jan

Eén reactie op “Uitmarkt

  1. douwe
    september 8, 2018

    Prachtig geschreven stukje over ESG en de Uitmarkt, met mooie foto’s als ondersteuning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 8, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: