Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Opnieuw winst voor Jan, Evert, Hans en Anneke

Er werd weer fel gestreden in de 2e ronde van onze interne; zo kwam de langste partij van de avond dit keer niet op naam van Marcel of Douwe, maar waren Quinten en Arjen die waar voor hun contributie wilden hebben en daarbij de hele avond tegenover elkaar bleven zitten. Quinten leek halverwege de avond te gaan winnen, maar ineens ging met zijn materiaal iets verkeerd en plots liep er een pionnetje van Arjen van de ene naar de andere zijde van het bord.

DSC_9410 (2)

In de laatste minuten van de strijd leek zwart dan ook een Dame te gaan halen, maar toen bleek dat er ook bij zwart ineens een verkeerde zet op het bord kwam en wit opnieuw in het voordeel kwam. Dit keer wist Quinten er wel raad mee en zijn verre a-pion werd een heuse Dame; die in het verdere verloop van de partij zwart tot overgave dwong. Al met al een mooie en vooral boeiend gevecht en waarbij na afloop nog even het eindspel van L tegen P werd geanalyseerd. Daarin bleek dat het zwarte P veruit sterker dan de witte L die veld f1 niet mocht loslaten. Toch een mooi leermoment zo tegen twaalven!☺☺

DSC_9109

Jan won van Herman, die twee stukken ruilde tegen een toren. Daarna was het loperpaar (veel) sterker dan de T van Herman. Evert kreeg vanuit de opening een geweldige stelling tegen Bastiaan met grote aanval op f7-e6 en er dreigde ook nog eens mat op h7.

DSC_9431

Het commentaar van Evert:

Alhoewel ik niet optimale winstkansen benut heb, ben ik nooit (!!) in verloren stand terecht gekomen. Heb Bastiaan hele partij onder druk kunnen houden. Wellicht is er even sprake geweest van gelijke beoordeling volgens het  digitale monster. Ben zeker wel terechte winnaar: Ook volgens computer.

Douwe won ( in zijn eerste partij)zoals hij het vroeger ook wel deed: pionoffer in het Catalaans (c4) centrum bezetten; koningsaanval er bij en intussen met een “scheel” oog loeren naar die slechte loper op b7. Jan offerde nog een stuk tegen twee pionnen en hoopte daarbij dat zijn drie pionnen tegen het stuk genoeg zou zijn voor remise. Dat was het niet; want het witte P sprong in een paar zetten van g4 naar c5 en werd de L op b7 nog slechter. Een paar zetten later was het pleit dan ook al beslecht.

Maar ook Hans en Anneke wonnen. Nadat Hans vorige week van Sergei won, was nu Marcelis de klos van de dadendrang van één onzer nestors. Maar ook Anneke behaalde haar tweede punt binnen en wel tegen Klaas, die toch altijd lastig te bestrijden is. Vorige week had zij in de eerste ronde ook al van Arjen gewonnen.

ronde 2 uitsl.

ronde 2 stand

 

 

 

Eén reactie op “Opnieuw winst voor Jan, Evert, Hans en Anneke

  1. arjenmeijeringh
    september 19, 2018

    Tja, mijn partij tegen Quinten jojo-de inderdaad van de een naar de ander. Ik speelde de Pirc (wellicht te passief, maar ik probeer iets van een openingsrepertoire op te bouwen) en werd volledig omver gespeeld door de oprukkende pionnen van Quinten en een open h-lijn. Met hangen en wurgen bereik ik een eindspel, waarin Quinten een fout maakt en ik nog kan (en moet) winnen. Prompt speel ik daarna te snel en vergeet ik zijn koning in de hoek klem te zetten en is het daarna alsnog verloren. Hopelijk komen de leermomenten binnen en kan ik zulke fouten in het vervolg voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 18, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: