Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Gecorrigeerde ranglijst na twee rondes

De door mij (Ton) onlangs geplaatste ranglijst was onjuist omdat daarin ook de startwaardes van de spelers waren mee gerekend. Quinten heeft dit verbeterd, in de instellingen van ons Keizerprogramma is ingegeven dat de startwaardes niet meer meegerekend worden. Dat is een verbetering. Omdat het programma nog altijd de actuele stand herberekent resulteert dat in een stand waarvan we overtuigd zijn dat deze juist is, maar dat voor ons niet na te rekenen is. Voorbeeldje: Jan won in de eerste ronde van Marcel (36 punten) en in de tweede van Herman (32 punten). Dan zouden wij simpele zielen verwachten dat Jan de ranglijst zou aanvoeren met 68 punten. Maar dat is niet zo. En waarom dan wel niet. Waarschijnlijk omdat Marcel na verlies tegen Jan  in de tweede ronde ook nog een remise speelde. De continue herberekeningsfunctie in ons KEIZER systeem houdt daar rekening mee, dat betekent dat Jan in de actuele stand op 53 punten uitkomt, 2 minder dan Evert, die won van Ton en Bastiaan, spelers die beiden hun andere wedstrijd wel wonnen. Mooi dit systeem, levert in het begin verrassende indelingen op en aan het eind de enige echte kampioen! Hieronder de stand, slecht opgemaakt, want dat kan Douwe veel beter!

ronde 2 stand x

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 23, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: