Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De Nosbovergadering

De najaarsvergadering van de NOSBO is weer geweest waarbij de opkomst niet zo massaal was als tijdens de voorjaarsvegadering, in mei. 
Helaas kreeg het bestuur na de eerdere afmelding van sc Rochade de afgelopen week ook het bericht van de opheffing van Het Schaakkwartier. Daar stond dan wel de aanmelding van LOS tegenover en dat heeft ons eerste al gemerkt…..
Het verslag van die vergadering staat inmiddels al op de Nosbosite en heb ik deze nu ook op onze site  gezet zodat wij, ESGers dan ook op de hoogte zijn wat er in de Noordelijke schaakleven leeft.
Eén van de belangrijkste punten op de agenda was het aangepaste competitiereglement. Veel administratieve aanpassingen, omdat de band met de KNSB competitie is doorgesneden. (in eerste instantie met een proefperiode van twee jaar)  Toch was er ook nog een punt waarover gestemd moest worden. Het speeltempo in de competitie is al enige tijd een terugkerend onderwerp en het bestuur legde de keuze nu voor aan de vergadering. 90 minuten per partij en 30 seconden per zet er bij, of 75 minuten en 30 seconden increment.

De vergadering koos gisteravond met een nipte meerderheid (14 om 13, bij 2 onthoudingen) voor 75 minuten per persoon voor de hele partij, aangevuld met 30 seconden per uitgevoerde zet. Dit speeltempo gaat gelden voor de gewone competitie bij zowel de acht-, zes- als viertallen en in de bekercompetitie.

Over de competitieopzet werd ook nog even kort gesproken naar aanleiding van een ingezonden stuk van Johan Zwanepol, maar besloten werd om de opzet zo te houden als al gepubliceerd op de site. Dat houdt in dat de tweede klasse Zwitsers gaat spelen en de andere klassen in poules van 8.

Zijn we al bij de jeugd. Helaas heeft Marjet Veldhuijzen van Zanten vorige week moeten besluiten vanwege persoonlijke omstandigheden haar functie toch neer te leggen. Marjet heeft aangegeven op de achtergrond nog wel te willen blijven meewerken, maar niet meer verantwoordelijk te willen zijn. Het bestuur gaat op zoek naar een opvolger, maar garandeerde wel dat de kampioenschappen in elk geval georganiseerd gaan worden dit seizoen.
Daarnaast werden er nog een aantal andere reglementen aangepast. Uit de jeugdreglementen PJK en JCC verdwenen de opgelegde speeltempo’s, zodat die aangepast kunnen worden, als de omstandigheid daarom vraagt.

Ook was er nog een kleine, maar niet onbelangrijke, aanpassing in artikel 8 van het Huishoudelijk Reglement. Dit gaat over de Commissie van Beroep, die zich afgelopen voorjaar niet ontvankelijk verklaarde, omdat in lid e stond dat de reglementen van de NOSBO moeten voorzien in het inroepen van de CvB. Dat werd door alle partijen als bijzonder onbevredigend gezien en daarom stelde het bestuur voor om die zinsnede te verwijderen.
Na een vergadering van iets meer dan twee en een half uur werd deze gesloten en wenste het bestuur de aanwezigen een fijn schaakseizoen toe. En dat laatste geldt ook voor de niet ter vergadering aanwezige lezers van dit stukje.
Ook de Nosbobekerwedstrijden zijn nu bekend:
Dinsdag 13 november: HSP/Veendam 3 – ESG 1
Maandag 19 november: ESG 2 – Van der Linde 1
esglogo

Eén reactie op “De Nosbovergadering

  1. ESG_Emmen (@ESG_Emmen)
    september 26, 2018

    Goed stuk, bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 26, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: