Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De negende ronde intern

In de 9e ronde heeft Jan van Os een aanval van Herman af weten te slaan. Herman, die met wit speelde drong, middels actief stukkenspel wel aan maar kon de zwarte defensie niet verontrusten. Die zwarte koning bleef veilig, materiaalwinst zat er tijdens de partij er ook niet in en dus werd de vrede getekend.

DSC_4155 (2)

 

Marcel moest alle zeilen bijzetten tegen Bastiaan die brutaal speelde en mede door een vooruitgeschoven pion op d3 het witte spel van de clubkampioen danig (ver)hinderde. Het leek er lang op dat wit zich niet goed kon bevrijden en een sensatie hing in de lucht. Maar uiteindelijk wist Marcel zich te bevrijden, won die lelijke pion op d3 en ging met een pion meer het eindspel in, welke hij dan ook naar zich toe trok.

DSC_3072

Geert tegen Douwe, waarbij laatstgenoemde nog wat recht te zetten had. Ging de opening nog gelijk op, in het middenspel kreeg wit duidelijk het initiatief en moest zwart alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat hij onder de voet werd gelopen. Op het moment dat hij dacht te ontsnappen sloeg Geert genadeloos toe en won have en goed..

31290304708_02c8c1e532_k

Raymond tegen Jan Reinink ging lange tijd gelijk op maar uiteindelijk kreeg wit wel meer vat op de stelling, kwam beter te staan en won uiteindelijk de partij.

DSC_9389

Sergei speelde een behoedzame partij tegen Ton die “voorzichtig” op de aanval speelde. Op het moment dat zwart dreigde het initiatief echt in handen te kunnen krijgen sloeg wit met Pe6 toe en bezorgde daarmee dat Ton opgezadeld werd met een rottige dubbelpion op de e-lijn. Hoewel zwart nog wel kansen kreeg, kon Sergei zijn stelling goed bijeen houden en kon uiteindelijk de remise binnen halen.

DSC_8667

Was vooraf benieuwd wat Arjen tegen Sebo kon behalen. Het werd een rustige partij die heel lang gelijk op ging. In het middenspel werd zwart wel iets sterker, maar de witte verdediging kwam niet in gevaar en werd ook hier een puntendeling een feit.

DSC_9410 (2)

Anneke speelde tegen de competitieleider en het werd een boeiend gevecht. In eerste instantie had Quinten wel de iets betere kansen, maar wit kwam daar niet van onder de indruk en speelde rustig haar eigen spel. Dat leidde uiteindelijk naar verovering van de winst en staat nog steeds heel erg fraai op de 12e plaats.

DSC_9408

Klaas tegen Edwin zijn ook van die heerlijke partijen die soms ineens een heel verrassende wendingen kunnen krijgen. Nu ging de strijd ook weer gelijk op en leek zowaar er op dat Edwin zij, weliswaar verdedigende stelling kon handhaven. Dat lukte ook dit keer toch weer net niet, verloor materiaal en daarna ook de partij.

DSC_9395

Conclusie: Het was dan ook een mooie schaakavond met veel spannende partijen en waarbij wij konden genieten van een aantal mooie, maar ook verrassende zetten die partijen ineens een heel andere wending gaven.

De uitslagen:

ronde 9

 

ronde 9 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 14, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: