Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Schaken in een oude school…

Hans stond buiten te wachten en keek om zich heen; het leek wel of wij in een ansichtkaart schaakten, zo echt in de jaren 30 en ook nog eens in een oude school die heel mooi past in zo’n dorp.

scheepstraschool schaakclub roden

img-20190115-wa0001

Marcelis was één van de chauffeurs en van hem kwam het volgende bericht: Ik had twee punten in de auto , jammer Sergei, ik had nog wat foto’s genomen, je kon niet kort rokeren en het leek nog heel spannend. Arjan speelde een partij waar beide spelers kansen hadden, het ging stroef tot ik je een zet zag doen, je sloeg een pion met schaak wat heel mooi er uitzag. Mooie open lijnen en ja weer wat lucht. Sebo en zijn tegenstander hadden een zeer degelijke stelling waar geen doorkomen aan was. Anneke was zeer snel klaar en zag voorbij wandelen met een smile☺; ik had het gezien en ja onze ESG sister had daarmee het eerste punt in de macht. Ik bood een kop koffie aan en keek een beetje verbaast naar de reactie. Ja zei ik, “weet ook niet hoe dat hier gaat, kun je ook pinnen”  nee was het antwoord; oké dan ga ik even naar de bank. Vraag ik aan de bar waar kan ik pinnen en jawel de Rabo is ongeveer tweehonderd meter hier vandaan, nou dat was wel 500. Kom ik 8 min later terug met twee koffie; zie ik dat ik een tempo achter loop door een verkeerde zet , en dacht nog eens na om het euvel op te lossen. Met een dame offer gevolgd door toren maal toren a1 met schaak kwam ik een stuk voor te staan , hij kon niet van de eerste lijn af en moest er een stuk voor zetten met als gevolg dame verlies. Na nog wat worstelingen gaf mijn tegenstander op. Weer een top avond gehad.

Arjen: “Mooi dat we als team gewonnen hebben👍..jammer, dat ik zelf niet heb kunnen bijdragen. Stond beter na de opening, maar ging geleidelijk aan toch weer mis. Uiteindelijk een stuk weg geblunderd. Misschien moet ik maar alleen toernooien spelen, daar win ik af en toe nog een potje 🙂”. (Douwe: dus niet Arjen(!) gewoon lekker doorgaan en de punten komen dan vanzelf wel een keer bij jou binnen…)

uitslag esg2 4e ronde

Met dank aan Hans, Marcelis en Arjen.

foto’s Marcelis en Google

Eén reactie op “Schaken in een oude school…

  1. Pingback: De eerste klassen | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 15, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: