Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG-ers op dreef in Hardenberg

P9900030Het toernooi in Hardenberg is traditioneel een toernooi waar veel ESG-ers heen gaan. Dit jaar werd de 46e toernooi gehouden. Al een aantal jaren door Qonnected.

Ik herinner me dat het toernooi nog gesponsord werd door Mullers meubelen in het centrum van Hardenberg. Kon je in de pauze gaan winkelen. De laatste jaren vindt het toernooi plaats in Zaal Mulder. Vroeger was dat halverwege Gramsbergen, maar door de uitbreidingen van Hardenberg ligt het nu aan de rand van Hardenberg.

Het is een goed bezocht toernooi. Dit keer meer dan 100 deelnemers. Een sterke eerste groep met dit keer twee Grootmeesters en vijf IM’s. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar doordat de treinen niet reden tussen Zwolle en Mariënberg moeste een aantal titelhouders afzeggen..

Vanuit ESG deden er acht spelers mee. En die deden het niet slecht; drie wonnen hun groep, één werd tweedes en eveneens één werd derdes (op onderling resultaat). Daarnaast was Herman ook nog gedeeld derdes, maar op onderling resultaat werd dat  vierdes en buiten de prijzen. In de slide-show hier beneden kunt u Herman zien in die onderlinge partij.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Arjen en Hans kwamen niet in de buurt van de prijzen. Voor Hans was dat naar eigen zeggen even wennen. Hij won altijd een prijs en soms zelfs vergezeld van een taart. Want ja er worden ook nog taarten en een kaasplankje verloot onder de aanwezigen van de prijsuitreiking.

Arjen zwoegde dat het een lieve leven was, maar kwam niet verder dan een winstpartij en drie remises. Het afmaken blijft een probleem bij Arjen. Binnenkort gaan we trainen. Van mat in één tot mat in vijf.

Hans begon met vijf nullen, maar won gelukkig zijn laatste twee partijen. Hij ging daardoor toch met een wat minder bezwaard hart naar huis. Hij had zijn mede clubgenoten tenminste geholpen. Hans, Raymond en Marcelis zaten namelijk bij elkaar in de groep. Marcelis was al een ronde voor het einde eerste. In de laatste ronde onderschatte hij zijn tegenstander en verloor. Dit tot verdriet van Raymond want dat verlies kostte Raymond zijn tweede plaats op onderling resultaat.

Jan begon ook sterk met 4,5 uit vijf ronden, maar voelde zijn concurrent in zijn nek hijgen. In de zesde ronde speelde Jan remise en zag concurrent Henk Pompstra langszij komen. De laatste ronde speelde beide heren niet goed. Jan verloor door een aanval te onderschatten. Henk Pompstra kwam een stuk voor maar wist hiervan niet te profiteren. In hevige tijdnood zag hij geen oplossing tegen de pionnenstoomwals van zijn tegenstander en werd net voor het vallen van de vlaggen met twee dames mat gezet. Op onderling resultaat werd Jan daardoor eerste.

Ook Evert had een sterk begin en wist de laatste ronde met een halfje voorsprong in te gaan. Ook hij verloor echter in de laatste ronde en wel van een Duitse jongedame. De concurrent speelde echter remise waardoor zij gelijk eindigden. Onderling hadden ze remise gespeeld en dan wordt het een gedeelde eerste plaats.

Marcel en Herman speelden in groep 4. Herman begon slecht maar wist dit later gedeeltelijk te herstellen. Net niet genoeg voor een prijs, maar toch een beetje tevreden dat na een slecht begin het beter begon te lopen.

Marcel was wel content met zijn tweede plaats in deze sterke groep. En zijn tweede prijs was meer dan de eerste prijs van Jan dus de grijns van Marcel was ook wat groter.

 

Eén reactie op “ESG-ers op dreef in Hardenberg

  1. Arjen Meijeringh
    februari 17, 2019

    De 2,5 punten kwamen weliswaar net iets anders tot stand (2 overwinningen, 1 remise), maar de opmerking qua moeite met afmaken klopt wel. Tegen mijn groepswinnaar stond ik gewonnen, maar had uiteindelijk net niet genoeg tijd om hem mat te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 16, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: