Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG2 – Het Kasteel 2 maandag 25 februari 2019.

Vol goede moed trad het tweede afgelopen maandag  aan tegen Het Kasteel uit Coevorden.

Evenals tegen Roden was er getracht om de juiste speler tegen de juiste tegenstander te laten spelen. Met als doel de overwinning te bewerkstelligen.

DSC_4495 (2)

Borden 1 t/m 3 in opperste concentratie

Hans speelde tegen de hoogst gerate speler en haalde met zwart remise. Een nette prestatie.

Sergei  stond lange tijd onder druk maar haalde een vol punt, doordat hij in het eindspel mooi e tactische manoeuvres tevoorschijn toverde.

Anneke speelde tegen een invaller, maar niet tegen de eerste de beste. Arnold Hoogeveen bood haar remise aan, maar Anneke sloeg dat aanbod af, voornamelijk omdat de teamleider vooraf had gezegd om niet tevreden te zijn met remise, maar voor de winst te gaan! Dus Anneke sloeg het aanbod af, en verloor uiteindelijk omdat volgens Arnold zijn dubbelpion hem in het eindspel toch niet slecht gezind was. Helaas voor Anneke, maar toch de complimenten voor haar om toch door te spelen. Had verder ook geen consequenties voor de einduitslag.

DSC_4494 (2)

Ook aan de borden 4 t/m 6 werd er volop gestreden voor de punten

Op bord 4 speelde Marcelis tegen een ex-ESG’er namelijk Willem Schepers. Zij kennen elkanders speelstijl vrij goed, en daarom zijn het  toch speciale wedstrijden die zowel voor Marcelis als voor Willem  extra beladen zijn. Dit keer was de winst voor Willem, hoewel Marcelis het hem in het eindspel nog behoorlijk lastig maakte, door o.a. een aantal pionnen terug te winnen. Helaas had Marcelis ook de nodige tijd gebruikt, waardoor hij capituleerde.

Op bord 5 speelde Quinten een acceptabele partij tegen Roelof Top. Quinten kwam een pion voor te staan, maar werd later weer teruggewonnen waarbij Roelofs lopers ook opeens vrij sterk werden. Quinten probeerde in het eindspel nog wel met een aantal zeer  tactische zetten de partij naar zich toe te trekken, maar het was net niet voldoende, temeer omdat hij kwalitatief achter stond.

Op bord 6 haalde Sebo een remise tegen een qua rating mindere tegenstander. Voor de winst spelen was misschien een optie, maar ingewikkeld.

Als je puur naar de rating kijkt, dan hebben alleen Hans en Sergei optimaal gepresteerd.

Sebo had moeten winnen. Marcelis  ratingverschil 63, dat kan,  Quinten, verlies tegen routinier met rating van 1450, dat kan ook. Anneke had misschien remise moeten aannemen, maar was nog vroeg in de wedstrijd, dus moeilijk te beoordelen.

uitslag ESG2 5e ronde

Uiteindelijk verloren wij met  2-4.

Toch heb ik kunnen constateren dat er een  soort verbetenheid  in het tweede zit, dat binnenkort voor spectaculaire overwinningen kan zorgen. Ik ben er van overtuigd dat dat ook gaat gebeuren. Met nog twee wedstrijden te gaan kan dat zomaar werkelijkheid worden.

Raymond Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 27, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: