Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Spektakel in 20e ronde bij ESG

Opnieuw een spektakel in het clubgebouw van het ESG. De partij tussen één van de oud-kampioenen en  regerend clubkampioen was nog volop bezig en met voor beide spelers, resp. nog zo’n 2- en 4 minuten op de klok (zwart) bood de zwartspeler in een bedreigende stelling remise aan.

Douwe - Marcel 25-2-19 -2

Douwe Többen – Marcel Struik   stand na 47 ..-Kh8

De vele nog aanwezige clubgenoten keken dan ook vol belangstelling toe hoe Douwe, die het voorstel afwees en zijn gewonnen stelling daadwerkelijk in winst wilde omzetten. Dat leek te lukken tot dat hij… pardoes zijn toren weg gaf en op de daarop volgende zet totaal ontredderd opgaf….

Daarvoor had Herman in zijn partij Evert, ook al in een mooie partijvolledig overlopen en blijft daarmee koploper bij het ESG. Jan van Os speelde tegen zijn zoon Bastiaan en na zo’n 2 uur spelen werd die strijd werd uiteindelijk remise. Ook remise speelden Martijn tegen Fred, maar pas na lange strijd vol overgave en wederzijdse kansen.

DSC_9411

Arjen boekte een heel fraai resultaat door met een mooie aanval Klaas onder grote druk zette die daar niet meer onder vandaan kon komen. Geert had zwart tegen Edwin. Laatst genoemde speler kon de speler van het eerste team, nadat hij met zijn loper op een paard nam op c6, niet meer volgen en was kansloos tegen de zware stormloop op zijn vesting. Jan Reinink won van Raymond en zette daarmee weer een stapje op de ranglijst omhoog.

ronde 20

ronde 20 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 27, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: