Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Intern: Ronde 22

Ronde 22 gaf ons weer een aantal opmerkelijke uitslagen te zien. Zo won Fred van Bastiaan, iets dat toch echt wel een verrassing is. Maar  de witspeler in die partij is wel een speler waar het lastig is om tegen te spelen en een misstap kan dan soms ook snel gemaakt worden. Ook opmerkelijk is dat Martijn van Jan (Reinink) wist te winnen. Van de middenmoters is onze nestor toch vrij stabiel en verliest doorgaans niet zo snel een partij. Dit jaar verloopt het iets anders en heeft Jan nu iets meer partijen verloren dan gebruikelijk. Aan de andere kant staat Jan nu al wekenlang op plek 17, echter Martijn komt met stip nu (vanuit niets) opzetten.

Ook Quinten doet het uitstekend; nu bond hij Marcelis aan zijn zegekar en kan op jacht gaan naar zijn volgende trofee. Zijn achterstand op Hans is erg klein en kan bij een overwinning in de volgende ronde wel goed te maken zijn, maar dan moet Hans wel verliezen en dat doet hij tegen gelijkwaardige tegenstanders niet zo vaak. Tegen Sergei speelde hij dan ook keurig remise. Raymond won van Sebo terwijl Klaas het volle punt meenam in zijn partij tegen Edwin.

Als tijdens de interne het eerste team een externe wedstrijd speelt, zoals vanavond ook het geval was, is vaak na de afsluitende partij van die ontmoeting de interne wel al beëindigd. Maar nu niet! Was in de vorige ronde Klaas tegen Anneke de langste partij van de avond, nu evenaarde Anneke haar prestatie door alweer zo’n marathonpartij te spelen.

DSC_4527 (2)

Nu was Arjen haar tegenstander en tegen sluitingstijd wist zij die heel mooi en vooral gedegen te winnen. Eerst speelde zij g4 waarop Arjen niets anders kon vinden dan Kf6 ook al omdat hij zijn a-pion niet prijs wilde geven. Daarna volgde f4 en gaf Arjen zich gewonnen.

Anneke-Arjen

ronde 22

 

ronde 22 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 20, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: