Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De interne competitie, ronde 23

Met nog 5 ronden te gaan wordt de strijd om het kampioenschap wel heel erg spannend. De beide koplopers, Herman en Marcel kwamen niet in actie; Marcel was oneven terwijl Herman afwezig was met geldige reden.

ronde 23

Maar ook de strijd om de derde plek is in volle hevigheid losgebarsten. Jan, die derde staat kwam tegenover Douwe te zitten, terwijl beiden op andere tegenstanders hadden gerekend. Maar er waren dit keer meer spelers die op andere tegenstanders hadden gerekend. Dat kwam door een foutje in de indeling en die moest daarom worden veranderd. Op zich niet zo’n punt; het is dus altijd verstandig om zondags (heel) laat of nog beter s’ maandags altijd de indeling te checken op de website.

 Aan de eind van de avond had Douwe opnieuw toegeslagen en strafte een “zwak” moment van Jan af door een pion te winnen. Even later kwam nummer twee en drie daarbij gevolgd door het volle punt daar wit mat liep.

 

 

Evert speelde met zwart een heerlijke partij tegen Ton, die ondanks zijn felle verzet zijn meerdere in de zwartspeler moest erkennen. Bastiaan speelde met wit tegen Geert en in die partij had de witspeler een licht overwicht. Ondanks dat de witspeler daar een pluspion aan had overgehouden werd die partij remise, mede doordat zwart wel over enige compensatie had voor die pion.

DSC_4159 (3)

Verder on Raymond van Hans, versloeg Fred de altijd lastige Sergei en wist Arjen Edwin te verschalken. Martijn zette zijn opmars verder door, door te winnen van Klaas. Anneke kwam in deze ronde tegenover Jan (R) te zitten moest na een mooie strijd erkennen dat de zwartspeler die avond net iets beter was. Quinten speelde tegen Sebo remise en dat was dan wel weer een mooie opsteker voor de zwartspeler.

ronde 23 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 27, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: