Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Verslag schaakwedstrijd Dwingeloo 1 – ESG 2

DSC_3037 (2).jpg

Door Raymond van Hof

Hierbij alsnog het verslag van de wedstrijd van ons tweede team tegen Dwingeloo.

uitslag ESG2 6e ronde

De uitslag…

Vooraf is het moeilijk om een opstelling te bepalen waarmee we denken een goed resultaat te behalen.  Ook deze keer. Temeer omdat het ratingverschil behoorlijk is. Dwingeloo 1: 1658  –   ESG2: 1427   verschil dus: 231 Daar komt nog bij dat Dwingeloo vaak in wisselende opstellingen speelt.

Als teamleider probeer ik telkens weer de juiste opstelling te vinden, maar ik gaf aan het even niet te weten. Voordat ik de definitieve opstelling had, kreeg ik een bericht van Sergei met een voorstel. Omdat er verder niemand reageerde, besloot ik om “zijn “ opstelling te gebruiken.

Dat betekent;  1. Hans 2. Sergei. 3 Raymond 4. Sebo 5. Anneke  6. Marcelis.

Het pakte desastreus uit. Alleen Sebo wist een half puntje te bemachtigen tegen Jetze van der Veen (1704!) dus een uitstekende prestatie van Sebo.

DSC_3043 (2).jpg

Van de overige spelers heb ik nauwelijks de wedstrijden kunnen volgen, omdat ikzelf in een hevige strijd was gewikkeld. Dwingeloo was duidelijk een maatje te groot voor ons team.  Ik geloof niet dat een  andere opstelling wel tot een beter resultaat had geleid.

Hopelijk hebben we er allemaal weer van geleerd en nemen we deze ervaring weer mee in de volgende, tevens laatste wedstrijd van het seizoen. Tot nu toe, is alleen de (tactische) uitwedstrijd tegen Roden voor ons goed verlopen. Maar we moeten ook de realiteit onder ogen zien en beseffen dat we in deze klasse vaak tekort schieten. Dat is soms frustrerend, maar het is ook weer leerzaam, en het feit dat de meesten van ons nog relatief kort externe wedstrijden spelen ook een rol van betekenis is.

Bijvoorbeeld Anneke, zou qua rating moeten winnen van Piet Tijsse. 1520 om 1477. Anneke heeft laten zien dat ze tegen (veel hoger gerate spelers) fraaie partijen speelt en  een goed resultaat kan behalen. Nu moest ze tegen een lager gerate speler. Maar ook dan is winst niet altijd een feit. Een ervaren speler als Piet is niet zomaar te verslaan. Als dan alles meezit, en Anneke wel wint, en Marcelis wél wint van Huub Friele , 1357 om 1545, dan verliezen we nog. Weliswaar niet met 5 ½ – ½, maar bijvoorbeeld met 3 ½ -2 ½.

Maar dat is zuiver theoretisch.

Het is in ieder geval, door onze uitzege op Roden, nog zeer spannend.  Valthermond moet nog tegen SISSA, dat nog niet zeker is van de eerste plaats, en wij moeten nog tegen het lager geklasseerde Haren & Oostermoer. Dus het blijft in ieder geval nog spannend tot de laatste wedstrijd!

stand ESG2 6e ronde

De tussenstand

voortschrijdingstabel ESG2 6e ronde

Voortschrijdingstabel spelers 2e team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 3, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: