Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Marcel kansrijk voor kampioenschap ESG

In deze ronde ging de aandacht uit naar Herman tegen Jan en Marcel tegen Douwe. Herman en Marcel hielden elkaar vanaf het begin tot de 24e ronde steeds mooi in evenwicht. Echter, groot was de verrassing dat Marcel na ronde 24 ineens de koppositie weer over kon nemen met nog al een royaal verschil. Dat kwam mede door de herberekeningen die het systeem steeds placht te doen en waardoor het heel lastig is om een prognose te gaan maken voor  je kansen op de volgende lijst. Dat vernam Herman ook aan den lijve na zijn remise tegen Marcel in ronde 24. Zie onderstaand tabel.

stand intern ronde 23-24 Herman-Marcel

Het beloofde dan ook een geweldige strijd om de titel, met nog 4 ronden te gaan. Immers alles is nog mogelijk, maar bij verlies zal degene die verliest ook wel afhaken voor de titel; althans dat mag je verwachten. Het werden twee geweldig mooie partijen waarin aan niets ontbrak: mooie combinaties, grote missers, maar ook scherpe tegenkansen en dan toch ook wel weer verrassende wendingen en resultaten..  Marcel kroop tegen Douwe door het oog van de naald door heel laat en met enig geluk, maar ook wel weer verdiend zijn partij winnend af te sluiten. Ook bij Herman tegen Jan leek voor de witspeler geen vuiltje in de lucht, tot dat…..juist tot dat zwart ineens een winnende stelling in handen kreeg en het punt kon bijschrijven. Ineens staat Herman op een grote achterstand van zo’n 54 punten en het moet al raar lopen Marcel dit nog uit handen gaat geven in de resterende drie ronden.

Maar Jan wist door zijn overwinning de derde plaats ook weer over te nemen van Douwe; dit kan nog een mooie felle strijd worden tussen die twee kemphanen, wordt vervolgd……

Ton rukte ook weer mooi op en staat nu stevig op plaats 5 en kan zelfs nog een poging doen om die mooie vierde plaats in handen te krijgen, zijn achterstand daarop is niet zo groot. Zijn partij tegen Bastiaan was erg fraai en de winst daarin volkomen verdiend.

Verrassend was dat Jan Reinink van Marcelis verloor en dat zelfde  overkwam Klaas die tegen Arjen speelde. Laatst genoemde kwam eerst een pionnetje voor te staan, verschalkte nog een tweede en speelde het vervolgens keurig naar de winst.

Raymond versloeg de altijd gevaarlijke Fred en dat deed ook Quinten die tegen Hans de volle buit binnen wist te behalen. Edwin verloor van Sebo, terwijl Geert tegen Sergei aan de “dood” ontsnapte door eeuwig schaak.

ronde 25

ronde 25 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 10, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: