Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Herman kampioen rapidschaken ESG

De derde ronde van ons rapid-kampioenschap trok 11 leden naar ’t Brinkenhoes, toch weer  minder dan in de voorgaande afleveringen. Toch erg jammer voor dit kampioenschap want het is toch een mooie afwisseling met die interne-competitie. Daarbij had 1 speler geen tegenstander en die krijgt dan een gratis punt.

Na twee ronden viel Edwin, zoals gebruikelijk af en waren wij voor 1 ronde af van die gratis punt. Maar Quinten had de volgende dag een examen en dus, verliet die na de derde ronde ons gezelschap. Jammer dus, maar na Ton (ronde 1; Hans in ronde 2 was ik aan de beurt om in de vierde ronde om even te kunnen uitrusten.

 

DSC_8643

Herman had in die loodzware derde ronde een goede slag geslagen en was in feite na afloop van die ronde al zeker voor de titel. Hij had namelijk zelf gewonnen van Douwe, die een ronde eerder in een zwaar gevecht van Marcel had gewonnen en nu in die 3eronde zijn tweede partij verloor, nu van Jan. In de vijfde en laatste ronde won Herman ook van Jan en won – evenals de 2e in deze reeks – ook dit kampioenschap met 5-5! Douwe werd tweede door een gelukkige overwinning tegen Willem die op het allerlaatste moment met een listig zetje eeuwig schaak wist op te lossen. Herman, gefeliciteerd met dit kampioenschap!

Maar ook in de “onderste” regionen werd er fel om de punten gestreden en duurden de partijen soms langer dan die van de “toppers”. Zo komt Arjen ook steeds beter op dreef en scoorde tegen zowel Quinten als Hans zijn punten. Maar ook Hans liet zich niet onbetuigd; hij wist in de laatste ronde Ton beentje te lichten en wist Ton op zijn beurt Jan een gelijk spel af te dwingen.

rapid 3e ronde

Bij de eindstand gelden de twee beste resultaten uit die drie kampioenschappen die zijn gehouden. Leden die alle drie avonden hebben mee gespeeld mochten dan hun slechtste resultaat verwijderen. Zo komt Herman als eerste op die eindlijst met 10 uit 10 gevolgt door Marcel met 8 uit 10 gedeeld met Douwe die ook 8 uit 10 scoorde. Maar er staan ook leden op die maar 1 avond hebben meegespeeld of aan twee van de drie ronden hebben deelgenomen.

rapid totaaloverzicht

DSC_8629

Intussen speelden Jan Reinink en Klaas Tiemens hun eigen “rapid-kampioenschap” Zij speelden een aantal partijtjes tegen elkaar, zoals zij dat ook doen vooraf op alle reguliere clubavonden. Dan blijft het vaak beperkt tot één of twee partijtjes, nu waren dat er duidelijk meer. Wie van die twee die avond heeft gewonnen is ons niet medegedeeld….

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 30, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: