Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Vier bye’s voor Jan in snelschaaktoernooi

In Assen werd in het kader van de jeugdkampioenschappen ook een snelschaaktoernooi gehouden. Daar deden 4 ESGers aan deel, te weten Herman, Raymond, Jan en Douwe. Het was een gezellige aangelegenheid en konden wij tevens genieten van de Nosbo-bekerfinale tussen Assen en Los. Die finale werd bovendien ook live uitgezonden.

DSC_4550

Partijfragmenten in de bekerfinale.

Jan was in de eerste ronde oneven en mocht daarom even de camera van Douwe gebruiken. Maar ook in de tweede rond bleef Jan oneven en dat duurde – door een fout in het systeem – 4 ronden lang. Na die 4e ronde was er een pauze en werd het toernooi daarna voortgezet met het spelen van de laatste 5 ronden. Er was naast het persoonlijke “titel” – welke gewonnen werd door Thomas Beerdsen uit Apeldoorn met 9 uit 9! Ruim voor de twee nummer 2, Vincent Valens en Benno de Jongh – ook nog eens een titel te verkrijgen van de beste club in dit evenement. Die ging naar Groninger Combinatie. En wij? Herman werd gedeeld 7e, Douwe gedeeld op plaats 11, Jan, (on) dank (s) al zijn bye’s – waar hij echter maar twee punten voor kreeg – gedeeld 15e en Raymond tenslotte eindigde op een gedeelde 17e plaats. Maar, laatst genoemde won wel van Douwe, evenals Herman die dat ook deed, maar ook nog van Raymond won.

DSC_4551

De eindstand van het snelschaaktoernooi

zie ook:  https://njsk.nl/2019-04-30/snelschaaktitel-voor-groninger-combinatie/

en ook:   https://njsk.nl/2019-04-30/nosbo-bekerfinale/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 1, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: