Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan van Os opnieuw bekerkampioen ESG

Jan van Os is ook dit seizoen bekerkampioen van onze vereniging geworden, hij prolongeerde zijn titel wel heel nadrukkelijk door in de halve finale eerst Raymond met 2-0 te verslaan. Doordat Evert niet aanwezig kon zijn, kwam Ton rechtstreeks in de finale. In die finale was de strijd heftig, maar wist Jan zijn partijen, zowel met wit, als met zwart te winnen. Proficiat Jan met dit behaalde succes.

DSC_9432-2

Kampioenschap in bekercompetitie opnieuw voor Jan van Os  

In de verliezersgroep was de strijd heel erg spannend. Daarin werd fel gestreden en vielen ook de nodige verrassingen te noteren. Daarin werd veel gespeeld met handicaps zoals Hans tegen Douwe en Marcelis tegen Marcel. In beide partijen had de eerstgenoemden 35 minuten bedenktijd en hun tegenstanders slechts 5 minuten. Bij Sergei – Arjen was de handicap 10 min. tegen 30 min. Alle partijen eindigden in die ontmoetingen in 1-1 waardoor daar barrages nodig waren. Douwe, Marcel en Sergei wisten die te winnen; in alle partijen werd het steeds 2-0. Geert speelde (vriendschappelijk) tegen Ton en ook daar werd 1-1. Daar Ton sowieso al in de finale, was er in die ontmoeting geen barrage nodig.

In de laatste ronde was het ook weer spannend; Douwe werd bijna pootje gelicht door Sergei, maar kon zich via de noodzakelijke verlenging – snelschaken 5 minuten per persoon – net op tijd herstellen. Ook Geert werd in de reguliere partijen tegen Raymond op 1-1 gehouden maar won  daarna ook met 2-0 in die noodzakelijke verlenging. Marcelis was te sterk voor Hans en won met   1½-½  en klopte Marcel Arjen met 2-0.

bekerfinale esg 2019

 

DSC_4554 (2)

Almar verricht hier de loting voor de halve finales en de derde ronde

Komende maandag, 3 juni, aanvang 19:30 uur, vindt in ’t Brinkenhoes de massakamp tegen Hoogeveen plaats. Het wordt dan vast weer zo’n gezellige wedstrijd als in voorgaande jaren, compleet met hapjes. Wie zich nog niet heeft aangemeld kan dat alsnog doen bij onze secretaris.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 28, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: