Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Raymond wint in nazomertoernooi Assen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Drie spelers van ons doen mee aan het nazomertoernooi in Assen. Vrijdagavond wonnen de jarige Raymond en Arjen hun partij en daarom mogen ze zaterdagochtend tegen elkaar. Ton heeft een hoge FIDE-rating (opgebouwd in seniorentoernooien in Duitsland) en kwam daardoor in een hoge groep. Vrijdagavond mocht hij dan ook tegen de jeugd-kanjer Loek van der Hagen. Toen Ton een pion achter kwam offerde hij een kwal voor een leuke aanval. Die liep vast en Loek wikkelde feilloos af na een gewonnen stelling.

Zaterdagmorgen mochten Raymond en Arjen tegen elkaar. Hier gaf de ervaring van Raymond de doorslag. Ton verloor vrij regelmatig. In de middag leek Ton op zijn eerste punt af te stevenen. Had de tegenstander goed in de tang. Ton zag dat c5 niet goed was dus versterkte eerst zijn stelling. Maar toch speelde Ton c5 te vroeg en was de partij eigenlijk ook over. Dat is het nadeel van hele scherpe stellingen. Arjen en Raymond die wonnen wel. Bij Arjen vrij geruisloos, maar wel een pionneneindspel. Raymond stond onder druk, had al een stuk ingeleverd. Toen ging de tegenstander in de fout en kon Raymond zijn pionnen naar de overkant loodsen.

Hierdoor werden Rayond en Arjen 1 en 2 in hun groep (van zes spelers). Omdat de groep uit 6 spelers bestond waren de prijzen wat aangepast. Het gevolg was dat Raymond de hoogste prijs van de dag kreeg. Kan hij goed gebruiken bij de verhuizing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op augustus 31, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: