Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

1e ronde rapidkampioenschap voor Jan Willem

Lag het aan het weer? Lag het aan de herfstvakantie, met daarin het schaaktoernooi in Hoogeveen? Lag het aan het rapid-tempo of was het puur toeval? Wel weten wij dat een aantal leden nog laat aan het werk waren en mede daardoor er nu slechts 8 leden op de clubavond aanwezig konden zijn en waarbij 6 leden meespeelden aan de eerste ronde van het rapidkampioenschap die op het programma stond. Vorig jaar namen resp. 16, 14 en 11 leden aan het kampioenschap rapidschaken deel.

De spanning was er niet minder om. Jan van Os deelde de leden in een groep van 6; dus werden er 5 ronden gespeeld met een tempo van 20 minuten per persoon per partij.

DSC_4710 (2)

In de eerste ronde Begonnen Jan, Jan Willem en Willem (jaja) goed door te winnen van resp. Douwe, Sergei en Ton. Jan en Willem gingen ook in de tweede ronde goed door met winst tegen Ton en Sergei, maar Douwe won in de aanval tegen Jan Willem. Daarna was de koek op voor Jan, hij ging wel heel verrassend onderuit tegen Sergei terwijl  Willem van Jan Willem verloor. Ton won, na een zwakke start toch met heel mooi spel van Douwe. In ronde 4 won Jan Willem opnieuw, nu van Jan. Ook Douwe won weer, nu met wit tegen Willem terwijl Ton tegen Sergei zijn tweede overwinning boekte. Zo kon het gebeuren dat Jan Willem na 4 van de 5 ronden aan kop ging met 3-4 voor Jan, Ton, Willem en Douwe, die ieder 2-4 achter hun naam hadden staan. Sergei had op dat moment 1-4.

DSC_4711 (2)

In de laatste ronde was er een fel gevecht tussen Jan en Willem,  want indien Jan Willem eens zou gaan verliezen dan was de winnaar uit eerst genoemde wedstrijd wellicht nog wel spekkoper. Het zou echter anders lopen: Jan Willem won gewoon van Ton terwijl de partij Jan – Willem remise werd. Tot op dat moment zelfs de enigste remise, maar Douwe had op dat moment met zwart het zeer zwaar te verduren tegen een ontketend Sergei maar die moest, met een volle toren meer, toch remise accepteren daar zwart een dame dreigde te behalen. En zo werd Jan Willem de terechte winnaar van deze eerste ronde van her rapidkampioenschap. Wordt vervolgd op 23 maart met de 2e ronde.

1e ronde rapid 21-10-2019

Tot slot nog even aandacht voor de komende wedstrijden en clubavonden:

wedstrijden oktober-november.png

 

Eén reactie op “1e ronde rapidkampioenschap voor Jan Willem

  1. pennywise666
    oktober 22, 2019

    In mijn geval lag het aan mijn deelname aan het Hoogeveen schaaktoernooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 22, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: