Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG bekert verder

ESG heeft in de eerste ronde van de NOSBO-bekercompetitie gewonnen van het derde van Assen. Gezien het krachtsverschil niet verrassend. Assen 3 speelt in de tweede klasse terwijl ESG in de Hoofdklasse speelt. De vraag was of het wel 4-0 zou worden. Dat werd het net niet. Jan moest een remise toestaan aan Tinus Spriensma.

De eerste die klaar was was Willem. De tegenstander vergat het ‘en passant’ slaan. Door het slaan kwam de pion ook nog eens met een vorkje. Weg stuk. Toen twee zetten later het tweede stuk viel door een penning werd er opgegeven. Omdat Assen hun snelschaakavond hadden kon Willem gaan snelschaken. (0-1)

Afbeelding kan het volgende bevatten: tafelMarcel op bord 1 speelde de opening niet goed en zwart kwam een pion voor. Toen ik later weer keek had Marcel twee lopers en een paard tegen een toren en twee pionnen. De overwicht in stukken betaald zich uit.

Hiernaast de eindstelling na Txg6. Mat is niet te voorkomen. Ook Tf7 redt het niet. Terecht werd er opgegeven. (0-2)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, tafel en binnenJan Willem deed er wat langer over maar speelde zijn tegenstander murw. Op een gegeven moment zag deze geen oplossing meer voor zijn problemen en gaf op. Toch wel een beetje vroeg want het was nog mogelijk om af te wikkelen naar een eindspel van dames met ongelijke lopers. Men analyseerde lang om te kijken of dit nog remise was te houden (0-3).

Jan gaf bij de 3-0 zijn partij remise. De stelling was ook niet meer te winnen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tafel

Ik zat nog te denken aan De8-Dxb4; Dd7+ en als dan de dame naar de onderste rij gaat dan volgt Dc8+ en Db7+ met winst.  Maar zwart kan natuurlijk in deze variant Kg6 spelen en dan win ik wel de pion op a7, maar eeuwig schaak is dan niet meer te voorkomen. Ik verdiende het niet te winnen dus heb ik deze truc niet geprobeerd. Stel je voor dat hij er instinkt. Zou ik we toch wel lullig voelen.

Eindstand 0,5-3,5 Wie wordt onze volgende tegenstander?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 9, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: