Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Ronde 17 interne competitie

Van Jan kreeg ik het onderstaand verslag en is waar ik dat kon aangevuld met mijn waarnemingen.

17e ronde intern

Flip won een toren tegen Berry en dacht ik ben er al. Altijd gevaarlijk, ook dit keer. Laat je niet in slaap sussen. Flip overzag een mat op g2 (en h1).                                                Raymond trok ten aanval tegen Fred. De laatste kreeg een loperpaar voor een toren, maar de onveilige koning maakte het lastig. De dame en torens van Raymond werkte beter samen dan de dame. de lopers en toren van Fred.                                                            Lars verloor een stuk door een wit paard  dat op c7 verscheen. Voor de doorgewinterde schaker een bekend gegeven en nu heeft Lars ook deze les geleerd.

Bastiaan speelde een goede defensieve partij. In een nogal lastige stand offerde Ton zijn dame en dacht daar een toren + stuk + een mooie aanvallende stelling te verkrijgen. Dat lukte niet omdat Bastiaan daarop ook maar gelijk een dame offer bracht.  Een echt dame offer was het niet, want het nemen van de dame betekende dat Ton daarbij niet alleen hele volle toren achter kwam maar ook een slechte stelling over hield en gaf op.

ton-bastiaan 27-1-2020

Ton speelde hier heel gewaagd  Dxd4 en na cxd4 Kwam wit met Pe7+. Zwart dacht toen, wat jij kunt, kan ik ook een nam het paard op e7 met zijn dame en wint zodoende heel veel materiaalwaarde…..

Marcel pleegde een paardoffer tegen Jan. Die kwam met een tussenschaakje en nam daarna het paard. Marcel wou profiteren van de onontwikkelde damevleugel van Jan. De aanval sloeg niet door en toen Jan zich bevrijd had was het snel over.                        Herman en Jan Willem kabbelden naar een remise. Geen van beiden was bereid om het positionele spel in tactisch vaarwater te brengen. Omdat beide ook geen fouten maakten was de remise een logisch gevolg.

Edwin was niet op dreef en verloor snel van Klaas. Normaal zijn dat spannende partijen maar vandaag niet. Op Facebook schreef Arjen het volgende over het einde van zijn partij tegen Sergei: “Weliswaar had de opening wat beter gekund (mijn tegenstander vergat daarvan te profiteren) maar daarna waren er tot zet 40 wat winstkansjes en leek het minimaal remise te worden. Maar dan moet je in tijdnood natuurlijk niet met een matdreiging komen, die makkelijk te pareren is en direct tot verlies leidt. Wat kan een mens toch verschrikkelijke stomme zetten doen 😡. Geconcentreerd blijven schaken tot het eind valt soms niet mee..😕 Genoeg goede zetten in onderstaand diagram, maar (met zwart) natuurlijk niet Db7??”

arjen 27-1-2020

Van de partij Marcelis -Hans heb ik niets meegekregen en zag op de uitslagenlijst dat Marcelis had gewonnen.

Douwe had zijn dag niet en heeft in Geert nu intussen wel een soort “angstgegner” Met wit spelend liet Geert geen spaan heel van de zwarte stelling en lanceerde direct al van uit de opening een aanval die zwart niet kon afwenden en won daarna heel verdienstelijk deze tweestrijd.

17e ronde ranglijst

wedstrijden februari 2020 (2)

Op 3 februari speelt het tweede team in de 5e ronde van de Nosbocompetitie thuis tegen Dwingeloo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 29, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: