Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Verrassende uitslagen in de 19e ronde

De 19e ronde gaf ons opvallende resultaten. Als ik zo tussen halfnegen en negen uur bij de borden langs loop zie ik dat Herman een geïsoleerde pion heeft en Bastiaan daarom wel mooi staat. Klaas heeft tegen Anneke enige aanvallende impulsen voor een pion maar verwacht de zij die problemen wel zou gaan oplossen. Arjen heeft tegen Jan na de openingsfase twee pionnen minder maar ergens op het bord had de witspeler een extra stuk, die door mij zo snel niet was opgemerkt. Fred stond al heel mooi tegen Marcelis en zowel Flip die met zwart tegen Lars speelt en Hans met wit tegen Edwin stonden heel erg goed tot gewonnen. De partij Sergei tegen Sebo ging gelijk op.

DSC_9691

Nadat mijn partij in het eerste team was beëindigd zag ik de uitslagen. Alle partijen waren inmiddels de uitslagen. Alle partijen waren inmiddels beëindigd en was toch verrast over een aantal resultaten. Zo wist Bastiaan de druk tegen de geïsoleerde pion van Herman op te voeren, waardoor die viel. Herman zette daarop een mataanval op, en gaf daarvoor een pion. Die aanval wist Bastiaan echter te pareren en won – toen zwart nog iets probeerde – nog meer materiaal en de buit was binnen.

DSC_4742 (2)

Arjen bleek in de opening een stuk te hebben gewonnen en zette Jan R daarna zo  onder druk dat zwart heel veel tijd nodig had om zich uit die bizarre omklemming te kunnen bevrijden. Gevolg hevige tijdnood waardoor de witspeler ook hier de buit binnen kon halen. Anneke tegen Klaas was voor mij ook een verrassende uitslag; zwart heeft blijkbaar in het middenspel met dubbele toren voor beide spelers witveldige lopers zijn aanval door kunnen zetten en dit met winst heeft kunnen bekronen. Fred was inderdaad wel te sterk voor Marcelis terwijl Hans won van de onberekenbare Edwin en Flip tegen Lars zijn mooie stelling verzilverde.

19e ronde intern

19e ronde ranglijst          Wedstrijdkalender voor februari:

wedstrijden februari 2020 (2)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 11, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: