Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Schaken tijdens Coronacrisis in Emmen

Het was gezellig vertoeven na een lange tijd schaakloze tijd op het terras van de Brasserie in Emmen. Willem en Marcelis namen dat initiatief daarvoor en er werd met de klok gespeeld; 10 min. per persoon per partij. Je mag op het terras met twee personen naast elkaar zitten, maar een derde moet netjes op 1,50 meter daar tegenover zitten en dus zaten de schakers netjes op 1,50 meter van elkaar te schaken. Na een aankondiging via WhatsApp kwamen ook Lars en Sergei naar de Brasserie om deel te nemen aan dit bijzonder toernooitje. Maar ook “Schaakreporter” Jan kwam met de camera langs om dat even vast te leggen. Ook hij speelde nog een partij tegen Sergei, verloor en ging na het maken van de foto’s weer naar huis. Jan liet weten dat hij alleen voor de foto’s kwam, ook al omdat de toiletten gesloten waren voor de mensen die op het terras aanwezig waren. Dat is natuurlijk wel erg ongewenst en hoe moet het als je zittend op het terras ineens “hoge nood” krijgt??🤔🤔 Wildplassen, dat gaat daar niet en bovendien kun je dan een fikse boete verwachten; dus daar is nog wel wat aan te doen lijkt mij. Maar verder heerste daar een heerlijk ontspannend sfeertje, waarvan de aanwezige schakers dan ook goed van genoten😊😊

Al met al een mooie avond en lovende reacties van spelers en leden van het ESG via WhatsApp. Lars die wat later kwam speelde ook enkele partijen mee, maar Willem, Sergei en Marcelis bleven langer doorspelen, want naast de gezelligheid was daar ook het lekkere bier en dat zorgde ook weer voor een heerlijk ontspannend schaakevenement op lokaal niveau.😊😊

Eén reactie op “Schaken tijdens Coronacrisis in Emmen

  1. Erik
    juni 10, 2020

    Ik zat die middag en avond aan de overkant. Bij De Goede Luim. Als ik dit geweten had, was ik wel even komen kijken met het risico van narrigheid bij mijn wederhelft. Die had dat wel overleefd net als ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 4, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: