Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Herman ongenaakbaar in 13e rapidwedstrijd

Ronde 1:Dit keer een greep uit de reacties die op de chat van Lychess werden geplaatst: Nadat de spelers elkaar een “Laten we er een mooie partij van maken” en “En bedenk iedereen kan van mij winnen..” waarop zijn tegenstander dan schrijft “Ja, maar iedereen kan ook van mij winnen, dat is het probleem”. En zo kwam ook voorbij: “Gefeliciteerd Herman, op mijn 18e zet f5, dacht ik dat ik 19. Lf3 al gespeeld had (🤔). Zonde. Daarna kansloos.” en komt het antwoord “Dank je, Ja, pionverlies zonder compensatie.

Ronde 2: “Ging op laatst toch verkeerd, wellicht toch de dames niet moeten ruilen. Maar ik stond wel erg moeizaam🤔🤔“. “Druk was groot met mijn loperpaar, je stond helemaal vast”. “Klopt, maar toch had ik nog hoop, maar het was denk ik toch niet te houden. Jij hebt in elk geval verdiend gewonnen”. En dan ineens “Man man man.Wat een domme foute zet had ik gespeeld”. “Toen ik een pion achter kwam kon ik eigenlijk niks meer. Een toren geven tegen pion+loper was een wanhoopspoging”. “Je had meer compensatie dan ik dacht, voor de pion…”. En dan: Round 3 will start soon.

Ronde 3: Tijdens de derde ronde lezen wij onder anderen: “Haha dat kon ook nog”of; “hé hé. “Ja dank je wel, pot Jan dori ik gaf hem bijna weer weg”. Maar na een waanzinnige ontsnapping van Douwe uit een matnet tegen Willem lees je: “Tja….. Kan ik nog net ontsnappen let ik weer even niet op die rot tijd. Gefeliciteerd” “Ben er even flauw van”.  “Ja, kan me voorstellen, dacht eigenlijk dat mijn tijd op was.” “Ik ook, maar voor die tijd had ik de partij eigenlijk al “verknalt””. En voor de zoveelste keer valt zijn vlag dan een fractie van een seconde eerder dan die van zijn tegenstander….(!) Round 4 will start soon.

Ronde 4: Zo lazen wij nadat de partij tussen Herman en Jan Willem was afgelopen; “was het per ongeluk dat je mijn remise aanbod afsloeg… of was het een doorspeelstelling”?  “Helemaal niet gezien. maar ik vond het ook een typische doorspeelstelling”. “haha terecht hoor”. Of na afloop van de partij Arjen tegen Erik: “gefeliciteerd, Erik”. “Dank je, de enige zet die je niet mocht spelen”. “Inderdaad, maar het was denk ik toch al wel verloren. dacht dat die twee pionnen en toren tegen paard en loper wel oke was, maar volgems stockfish was het daarna al erg lastig voor mij”. Maar ook na de wedstrijd tussen Ton en Douwe lazen wij: “Goed gespeeld Douwe! Ik was even vergeten dat Lb3 het veld f7 dekt….. Gefeliciteerd”! “Oef, daar kwam ik goed weg Ton, ik gaf haast geen cent meer voor mijn stelling, dank je wel”. Round 5 will start.

Ronde 5: Bij ingaan van de laatste ronde lezen wij verder: “een mooie partij voor jou en mij gewenst”. “Insgelijks, goeie partij toegewenst. Of “laten we er een ouderwetse partij van maken. Succes”! Om even later van Willem te vernemen “Haha, daar gaf ik wel heel veel weg 🤣🤣🤣“. Waarop er een reactie kwam; “goed dat je toch nog niet bent gaan slapen Marcelis”. Marcelis; “Ik vind het geweldig 👏“. Mooi man👍👍  Je weet hé soms zie ik dollars”.  Zo waren aan het bord van Erik tegen Ton 24 zetten gespeeld en nog maar 2 pionnen geslagen. Bovendien stond het bord in brand. Ouderwets! “Een leuke pot, loeispannend, ouderwets”!  En natuurlijk mocht Herman, de winnaar van deze rapidwedstrijd, zijn felicitaties in ontvangst nemen. zoals; Herman gefeliciteerd met jouw eerste plaats😊😊” of “Herman was onoverwinnelijk vandaag… gefeli”! Maar ook “gefeliciteerd, Herman gefeliciteerd, top 3. Echter, later las ik bij die andere chatprogramma bij het hoofdmenu; “Blijkbaar te weinig belangstelling voor snelschaken. Dan kijk ik maar naar mijn partij tegen Herman waar ik op een gegeven moment op +7,5 sta en de winstvoortzetting niet zie”. Als laatste schreef Marcelis: “Ik stop welterusten allemaal en wederom bedankt organisatie voor ons mooie avond” en was het toernooi: “Tournament completed”! Voor de partijen toets op de uitslagen in onderstaand tabel.

 rapid 22-6-2020       
1Herman 11111 5
2Marcel 1101½ 
3Jan Willem 1110½ 
4Douwe 10011 3
5Marcelis 00111 3
6Jan 10110 3
7Willem 10100 2
8Ton 01001 2
9Gerard 0½10 – 
10Erik 0½010 
11Sergei 0100 – 1
12Arjen 00000 0
  – niet gespeeld       

Eén reactie op “Herman ongenaakbaar in 13e rapidwedstrijd

  1. pennywise666
    juni 23, 2020

    Mooi verslag weer, Douwe. Mooie compilatie van de reacties. Jammer genoeg waren mijn prestaties weer wat minder mooi, de voor mij krappe tijd op de klok blijft een probleem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 23, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: