Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Douwe wint 16e rapidwedstrijd

Maandag werd er weer een rapidwedstrijd gehouden op de internetclubavond van het ESG. Sinds dat wij niet meer mochten schaken in ’t Brinkenhoes vanwege de Corona zijn wij met deze wedstrijden gestart. Ondanks de vakantie periode gingen maandagavond toch weer 7 leden van start met de 16e editie van deze serie wedstrijden. Marcelis moest zich na twee ronden terugtrekken daar hij dinsdag er al weer heel vroeg voor zijn werk op pad moest. Voordeel was dat daardoor niemand in de laatste twee ronden een bye hadden.

Klik op de namen bij de diagrammen en u wordt naar de partijenstellingen geleid.

16e ronde 1

Douwe-Jan 38e zet; Douwe-Marcel 21e zet; Ton-Douwe 27e zet; Marcelis-Marcel 24e zet

Douwe ging er uiteindelijk met de winst vandoor, al had hij hier en daar wel een “klein” engeltje op zijn schouder zitten. Maar een goede stelling winnen is toch soms niet zo gemakkelijk als dat lijkt in partijtjes van 20 minuten per persoon. Dan ligt een foutje snel op de loer en dan kun je zo’n mooi opgezette partij toch nog verliezen. Marcel eindigde heel mooi op de tweede plaats, waarbij zijn partij tegen Douwe – die met wit speelde – cruciaal was. Lange tijd dicteerde wit die partij maar miste op het beslissende moment de genadeklap uit te delen waardoor Marcel ineens in een hele mooie positie terecht kwam. Echter één moment van zwakte bij de zwartspeler en wit kon ineens in het eindspel door een aftrekschaak een stuk van het bord nemen en won daarna die partij.

16e ronde 2

Marcel-Willem 32e zet; Ton-Willem 30e zet; Sergei-Ton 19e zet; Jan-Marcelis 31e zet

De rest was intussen op grote achterstand en kon Jan zich via een eindsprint nog net op de derde plaats eindigen, gelijk met Marcelis, Ton en Sergei, ieder met 2 uit 5. In de vorige rapidwedstrijd werden zelfs 5 spelers met 3-5 gedeeld tweede, het verschil met nu is dat de speler die nu op de derde plaats is gekomen nog geen 50% heeft gescoord en dat was in deze hele cyclus nog niet gebeurt.

rapid 13-7-2020
1 Douwe 1 1 1 1 ½
2 Marcel 1 1 0 1 1 4
3 Jan 0 1 0 ½ ½ 2
4 Marcelis 1- 0 1  –  – 2
5 Ton 0 0 1- 0 1 2
6 Sergei 0 1- 1 0 0 2
7 Willem 1 0 0 ½ 0
 – niet gespeeld
totaal punten 4 4 4 3 3 18

 

16 tussenstand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 14, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: