Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan Willem wint 5e ronde rapidwedstrijd.

DSC_4697 a
Jan Willem was maandagavond de sterkste schaker in de 5e ronde  van onze rapidwedstrijden die wij via internet spelen. Er deden nu 10 leden mee en de strijdlust was erg groot. Wel hadden wij dit keer een behoorlijk groot aantal remises, maar deze werden bijna allemaal behaald na felle strijd waar uiteindelijk de stelling toch niet door één van de beide spelers te winnen was. Opmerkelijk was de overwinning van Sergei tegen Herman. Nu is Sergei die behoorlijk kan combineren en ook erg gevaarlijke aanvallen kan opzetten zoals in de derde diagramstelling. Boeiend was ook de strijd tussen Marcelis en Raymond; twee spelers die elkaar op het bord het leven zo zuur mogelijk willen maken en dus valt er dan altijd wel te genieten bij het volgen van hun partijen. In de eerste diagram bestreden Herman en Jan Willem om de top plaats; een partij met verrassende wendingen en combinaties. Deze partijen zijn te zien op Lichess.org

ronde 5 partijen

ronde 5 eindstand rapid 9 nov.
In het klassement gaat na de 5e ronde Jan van Os nog steeds aan de leiding, maar een grote groep achtervolgers zitten hem wel op de hielen. Verrassend zijn de hoge klasseringen van Sergei, Erik en Marcelis; vooral Sergei doet het verrassend goed in deze wedstrijden. Daarnaast is er ook een grote groep leden die pas aan deze wedstrijden zijn mee gaan doen nadat ’t Brinkenhoes vanwege de corona op slot ging. Voor liefhebbers van gemiddelden staat daaronder nog een overzicht van de behaalde gemiddelden in de vijfde ronde.

ronde 5 tussenstand rapid

ronde 5 gem. rapid
Woensdag is er weer Battle of Drenthe; nu met snelschaken; lekker ouderwets, gewoon 5 minuten per persoon per partij. Aanvang 20:00 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 10, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: