Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

FM_is_er_nog_hoop, Ja, Er_is_hoop


2020-schaak-toernooi-online-zo-drenthe
Ja, er is nog hoop voor de concurrentie; maar daar sloeg de kop niet op, want er deed woensdag nog een speler mee met een mooie nickname; Er_is_hoop. Dat FM_is_er_nog_hoop ook deze avond won was nog niet zo”n verrassing; wel de wijze waarop. De winnaar  werd namelijk toch 3 keer maal geklopt door pnt1990 speelde remise tegen mrsuboptimal en verloor ook van….Jawel van ons eigen clubgenoot Segei!!! en dat was natuurlijk een prestatie van formaat: 2454 tegen 1745, jawel maar liefst 710 ratingpunten verschil!!
Of FM_is_er_nog_hoop ook deze vierluik gaat winnen is nog even afwachten, woensdag is de laatste ronde en dat is tevens een verrassingstoernooi. Ondanks driemaal winst ligt de concurrentie nog steeds op de loer om de koploper pootje te kunnen lichten want de achterstand van Wilfredinho, slaatnergensop (beide 20 pnt) en ChessIstJustAGame (22 pnt) is zo te zien wel overbrugbaar. Maar…. er is meer, gezien de overmacht van de leider in het klassement lijkt het er op dat FM_is_er_nog_hoop aanstaande woensdag ook dan gewoon met forse overmacht die ronde gaat winnen. Ga maar na; in de eerste ronde had die winnaar maar liefst 15 punten meer dan de nr. 2 ChessIstJustAGame en 17 resp. 18 punten voorsprong op Wilfredinho en melmania. Op de rest had nog een veel groter achterstand. In de tweede ronde wist FM een gat te slaan van maar liefst bijna 30 punten!!! Zef scoorde hij 46 keer terwijl slaatnergensop “slechts” 33 punten wist te behalen. Wilfredinho was de nr. 3 met “maar” 17 pnt. en dat uit zo’15 partijen…. Afgelopen woensdag was het bijltjes dag, de voorsprong op nr. 2 was weer gigantisch; zelf 110 punten scoren en pnt1990 kwam met een achterstand van maar liefst 33 punten als nr 2 binnen. Op de derde plek arriveerde slaatnergensop met 32 pnt terwijl Wilfredinho daar 1 punt achter zat.

Voor de partijen, stand en meer zie: Battle of Drenthe 

Battle of Drenthe3 Blitz 11-11 top 3
Van de ESGers was Schaakjan de best geklasseerde speler op de 6e plaats met 28 punten, direct gevolgd door Hermanv met 25 punten terwijl brinkyjw opnieuw bij de beste 10 was met21 pnt. Sarkinschaak werd 15e met 14 pnt, janos123 zien wij terug op de18e plaats met 12 pnt terwijl mobyches 20e was met11 punten. Pas dan komen wij dYt1947 tegen die zijn avond beslist niet had en daardoor op de 21 plek eindigde met slechts 9 punten. Marcelis eindigde daar weer pal achter met 7 punten.

De eindstand van Blitz 5 + 0

Battle of Drenthe3 blitz 11-11 totaalstand

Battle of Drenthe3 gem.Klassement na de derde ronde is als volgt:

klassement na 3e ronde battle

Maandag gaan wij weer snelschaken terwijl woensdag weer de Battle of Drenthe op het menu staat.

Eén reactie op “FM_is_er_nog_hoop, Ja, Er_is_hoop

  1. Pingback: Jan Willem wint ook de 6e ronde snelschaken ESG | Emmer Schaak Genootschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 13, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: