Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan Willem wint ook de 6e ronde snelschaken ESG

DSC_4740 (2)
Ook in de 6e ronde van ons internet snelschaaktoernooi was Jan Willem de beste snelschaker. Hij speelde 16 partijen en scoorde daar 33 punten mee. Op de tweede plaats eindigde Marcel, die 29 punten uit 16 partijen behaalde; 1 punt meer dan Herman die 28 uit 12 scoorde.
Er werden trouwens wel veel partijen gespeeld; zo speelde Sergei er 15 en kwamen Douwe, Raymond en Marcelis tot 14 partijen. Gerard, Jan en Ton werden door LIchess ieder 13 keer ingedeeld terwijl Herman 12 en Rob resp. 12 en 10 keer een tegenstander kregen via die onlineschaaksite.

Eindstand snelschaken 6e ronde 16-11-2020:

snel 6e stand

6e ronde tussenstand
Aanstaande woensdag spelen wij de 4e en laatste ronde in de Battle of Drenthe. Jan Willem schreef op “onze” Lichessschaaksite het volgende:
“We hebben inmiddels 3 rondes gespeeld, dus nog 1 te gaan voordat deze cyclus ten einde is. Maar niet getreurd, daarna beginnen we gewoon weer overnieuw en geldt het motto “nieuwe ronde, nieuwe kansen”. Iedereen begint weer met een schone lei, op nul punten.”
Dus wij kunnen ook op de woensdagen voorlopig nog vooruit met het schaken. Nu is het wel zo dat men niet verplicht is om aan al die wedstrijden deel te nemen. Als je een keertje geen zin/tijd hebt om op die avond te gaan schaken dat jij dan – net als bij ons eigen schaakwedstrijden – sla je zo’n avond gewoon een keer over.

Jan Willem vervolgt verder met: “Maar voordat het zover is, een kleine terugblik. FM er_is_nog_hoop is tot nu toe ongenaakbaar en heeft alle drie voorgaande rondes op naam gezet. Hij staat dan ook fier aan kop, maar de achtervolgers zijn niet kansloos. In de slipstream zitten Wilfredinho en slaatnergensop… maar ook anderen hebben nog kansen, omdat ook de laatste ronde er nog 100 punten gescoord kunnen worden. Voor een verslag en stand zie: esgemmen.nl/2020/11/13/fm_is_er_nog_hoop-ja-er_is_hoop/
Afijn, komende woensdag dus ronde 4 – het verrassingstoernooi! We spelen dit keer een schaakvariant, te weten: three check chess. Kort gezegd: de normale regels van het schaakspel zijn van toepassing, met als toevoeging dat als je je tegenstander drie keer schaak zet, je hebt gewonnen. Voor de details: lichess.org/variant/threeCheck
Het speeltempo is 3+2.”

Het zal voor ons schakers niet zo gemakkelijk zijn om dit soort wedstrijdjes te spelen; immers wij zijn gewend om een bepaald soort spel te spelen – hetzij aanvallend hetzij verdedigend of alles wat er tussenin zit. In dit soort schaak moet je juist een blokkade opwerpen rondom jouw koning maar tevens ook voor zorgen dat er voldoende actief spel op het bord verschijnt. Immers jij kunt alleen winnen door jouw tegenstander drie keer schaak te geven. Mocht dat niet lukken, dan kan de tijd daarin een rol gaan spelen. Wij zullen het wel zien; ongetwijfeld komen er wel weer mooie stellingen op het bord. Zie voor partijen die intussen met three check chess door een aantal ESG-leden zijn gespeeld: Lichess.org
Onderstaande stelling komt voort uit een three check chesspartij  tussen mobychess en marcelstr. Beiden hebben al 2 schaakjes aan hun broek gekregen en de derde is dan ook zonder meer dodelijk. Na de volgende zet van zwart is er geen ontsnappen meer aan voor wit.
Ton-Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 17, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: