Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

FM_is_er_nog_hoop wint ook in de 4e ronde Battle of Drenthe

2020-schaak-toernooi-online-zo-drenthe
Er was misschien nog hoop voor de achtervolgers van FM_is_er_nog_hoop, maar dat bleek ijdele hoop te zijn, want na 2 uur three check chess bleek dat FM gewoon weer – en ook nu weer met een geweldige grote voorsprong op nummers 2 en 3 – op de eerste plaats was geëindigd. Daarmee wil de redactie van deze schaaksite Ivo – want dat is zijn werkelijke naam – namens de organisatoren en het ESG heel hartelijk feliciteren met zijn fraaie succes.  FM had bij het slotsignaal 31 punten meer dan de op de tweede plaats geëindigde punt1990 en 50 punten meer dan de nr 3, slaat nergens op. Fraaie 4e plaats was weggelegd voor brinkyjw die dan ook de beste ESGer in deze Battle is geworden. Opmerkelijk is ook de progressie die Sergei doormaakt in deze internetwedstrijden. Onder de schuilnaam Sarkinschaak eindigde hij nu heel fraai in de top 10 en in de eindstand zelfs op de 6e plaats!.
Verder was het opmerkelijk dat de nr. 1 en 2 allebei 35 partijen speelden! ruim meer dan slaatnergensop die “maar” 23 partijen speelde en brinkyjw die 20 partijen wist te spelen. Janos123 speelde van de ESGers de meeste partijen, namelijk 29, terwijl marcelstr en mobychess tot 22 partijen kwamen.
Hulde is er ook voor de organisatoren Jan Willem en Jan voor het welslagen van deze wedstrijden. En natuurlijk is er ook hulde voor sponsor Saab Service Oost.
Wij gaan trouwens ook volgende week weer gewoon verder op de woensdagavond; dan spelen wij weer snelschaak met een tempo van 3+2Battle of Drenthe4 top 3De eindstand van Three Check Chess: zie ook Battle of Drenthe

battle of eindstand
De eindstand van de Battle of Drenthe

battle eindstand
Battle of Drenthe4 18-11 gem.In onderstaande stellingen zijn partijfragmenten te zien van onze leden die aan deze 4e wedstrijd hebben mee gedaan.
Er_is_hoop speelde in de eerste diagram 17. Tf7 en dreigt nu met zowel Tf8+ als met Pc7+ en het ziet er naar uit dat zwart dit niet voorkomen zodat wit nu 3x schaak kan gaan geven. Echter Sergei (Sarkinschaak) had hier heel fraai 17. ..-Dxg3+!! kunnen spelen. Na hxg3 volgt Th1+!  Kxh1 Pf2+ en wint dan. Er volgde hier echter 17. ..-Lxd5?  18. Tc7?? (Tf8+ 19. Txf8 Lh5+ en de laatste schaak is dan ook onderweg). Sergei won daarna middels 18. ..-Dxe3+ 19. Kh1 Txh2+ 20. Kxh2 en Lxg3+.
En zo zijn hier een achttal van die fraaie stellingen. De derde stelling heb ik er bij gedaan omdat wit (brinkyjw) nog één schaakje nodig had om te winnen van punt1990 terwijl zwart nog 2x schaak moest geven. Na cxb3 Lxb3+ en Kc1 komt Tf5-g5  Txf6 en de 3e schaak is binnen.
Bij de diagrammen heb ik nog de volgende gegevens: 1. er is hoop – Sarkinschaak 0-0  2. marcelstr-fm_is_er_nog_hoop 0-0  3. brinkyjw – punt1990 2-0  4. marcelstr – dYt1947 1-0  5. gd50-hemmeneks 0-2  6. PaulAssen – mobychess 1-1  7. Marcelis – Hoogeveen 0-1  8. janos123 – ChessItsAGame 1-0. De getallen achter de namen geven het aantal gegeven schaakjes weer.
Zie voor de partijen Battle of Drenthe of Three check 3+2 Arena.

stellingen 3xchess

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 19, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: