Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Janos123 verrassend winnaar in 7e rapidwedstrijd.


ronde 7 top 3
Een grote verrassing, zo mag je de winst van Jan van Wieren wel noemen in de 7e ronde van onze rapidwedstrijden. 5 partijen vlammen en dan ook nog eens tegen Marcel, Jan Willem, Douwe en Ton. Daar tussen zat ook nog eens Sergei – weliswaar iet minder sterk maar toch wel een gevaarlijke en vooral onberekenbare speler.

Het liep gelijk als een trein tegen Marcel. Jan (janos123) verkreeg al snel een iets betere stelling die tot de 17e zet van wit gehandhaafd bleef. Op die 17e zet had wit even een vervelende pion op e5 moeten ruilen om daarna te rokeren. Na 17 0-0-0 speelde zwart e4, won een stuk en later, op de 32e zet (diagram) heel fraai de partij.
In zijn partij tegen Sergei had Jan al heel snel 3 pionnen te pakken en dreigde op de 19 zet met een totale vernietiging van de zwarte stelling(diagram). Na Th5 kwam Pd7+ en werd de buit een aantal zetten later binnengehaald.
Ook tegen Jan Willem liep het voorspoedig. In de diagramstelling staat wit al zo goed als gewonnen, alleen moet hij dat nog even waarmaken. Na 14. c3 Ta4  15. Lb3 Ta5 volgde doodleuk 16. Dg8+ en aan mat viel niet meer te ontkomen.
Tegen Douwe liep het toch wel weer net even anders; in de diagramstelling verkeek zwart zich even en in plaats van het juiste 9. .. Pxe4 nam janos op e5 met zijn d-pion. Na dameruil schoot hij een volle toren bij in en als wit het vertikte om in één of ander valletje te trappen was het op de 41e zet over voor zwart.
Opeens was het weer spannend aan in de top van het klassement. Jan samen met Jan Willem aan de leiding (3-4) terwijl Douwe  een half punt minder had. Schaakjan, marcelstr en mobychess volgden met ieder 2 punten. Janos123 tegen Ton (mobychess) werd een schitterend gevecht op leven en dood. Twee spelers die vanuit het middenspel volop op de aanval gingen spelen en het was afwachten wie de zenuwen het beste in de hand zou kunnen houden. Na 30. .. e3 zou het waarschijnlijk wel over zijn geweest met de kansen voor wit, er volgde echter 30. ,, f3 en na 31. Tg3 kon wit zich wat bevrijden en even later werd zwart ook nog eens van uit het niets mat gezet….

ronde 5 partijen
Hieronder treft u de eind- en tussenstand aan. Voor de partijen zie Lichess.org

ronde 7 eindstand 7-12
7e ronde tussenstand
Vanavond spelen wij de Battle of Drenthe; snelschaken 5+0 terwijl wij maandagavond ook weer gaan “vluggeren” dan met een tempo van 3+2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 9, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: