Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

FM_is_er_nog_hoop weer als “vanouds” aan de leiding

2020-schaak-toernooi-online-zo-drenthe
En in deze derde ronde liep alles zoals in de eerste 5 wedstrijden van de Battle of Drenthe. Op de eerste plaat natuurlijk wie anders dan FM_is_er_nog_hoop. Is er nog hoop voor de concurrentie? Natuurlijk wel zullen een groot aantal spelers zeggen, want wie van de toppers wil zich nu bij een “nederlaag” neerleggen? Maar de afstand met nr. 2 en nr. 3 was wel weer gigantisch groot; zo’n 23 punten. Overigens, ook Er_is_hoop was ook weer van de partij, maar dat was alleen voor de ranglijst bijzonder, want hij was de wanhoop nabij en eindigde als laatste en dus is er hoop dat hij de volgende keer beslist niet als laatste zal gaan eindigen…..

Van de ESGers werd brinkyjw heel mooi derde gelijk met ChesIstJustAGame die op weerstandspunten tweede werd. Mobychess werd 10e ruim voor dYt1947 en schaakjan die resp. 11e en 12e werden. Sarkinschaak werd 14e terwijl Marcelis 18e  en hemmeneks 19e werden.
Ook in deze ronde werden weer bijzondere partijen gespeeld en daarbij ook mooie stellingen weggegeven. Zo offerde schaakjan heel mooi zijn loper op h6, maar had voor zijn torenoffer op e5 eerst met zijn paard op b6 moeten slaan. Zo had dYt vanaf de 43e zet 20 zetten lang remise in handen tegen FM, maar verslikte zich op de 64e zet en verloor daarna alsnog… Zo sloeg Moby tegen brinky met e6 terug op d5 en stond een paar zetten later mat. Had hij met paard op d5 geslagen dan was remise binnen handbereik geweest. Zo won Sergei van Marcelis omdat die een goede zet miste. Echter, diezelfde Marcelis had de dag van zijn leven toen hij heel snel won van brinkyjw terwijl hemmeneks heel fraai remise kon spelen tegen de veel en veel sterkere melmania. Dit en meer is te zien als u de partijen gaat naspelen op Lichess.org. Doen!!

ronde 3 partijen

3e ronde top 3
De eindstand van blitz 5+0 is:

ronde 3 eindstand battle
3e ronde gem.
Volgende week woensdag kunnen wij vanaf 20:00 uur weer met het verrassingstoernooi meedoen. Maar daarvoor spelen kunnen wij ook nog op onze reguliere clubavond aan ons eigen snelschaakwedstrijd deelnemen. Ook dan beginnen wij om 20:00 uur.

Eén reactie op “FM_is_er_nog_hoop weer als “vanouds” aan de leiding

  1. Erik Sluter
    december 12, 2020

    Ik had geluk afgelopen woensdag. De veel en veel sterkere Andries(Melmania)Mellema was niet zo goed die avond. Hij speelde net zo goed als Ajax. Hij was nog steeds vele malen sterker dan ik maar ach, dat Benkogambiet maakte veel goed en …daar voelde ik mij wel thuis. Was wel een indringende pot schaak. Mooi verslag Douwe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 11, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: