Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 3 onderuit tegen Haren

Op 21 maart jongstleden mocht ESG 3 alweer voor de vierde competitiewedstrijd van het huidige seizoen aantreden. Aangezien tegenstander Haren problemen met de speellocatie heeft, kwam het verzoek van onze tegenstander om de wedstrijd 4 dagen eerder te spelen dan oorspronkelijk gepland en daarbij uit te wijken naar het thuishonk van Staunton. Gewapend met mijn TomTom belandden we uiteindelijk ruim op tijd feilloos in een smal straatje in Zuid-Groningen en betraden wij de speellocatie van Staunton.

Na het nuttigen van een kop koffie (thee voor Sebo) begonnen wij onze strijd met het eerste team van Haren.

Op volgorde van beëindiging van de partijen hierbij hetgeen ik meegekregen heb (wat weer niet overdreven veel was):

Flip speelde een goede partij en had naar eigen zeggen zicht op remise.

Maar, zo vertelde hij me na afloop, hij had gezien dat we als team waarschijnlijk niet zoveel aan een remise hadden, wat hem er toe had doen besluiten om geen remise aan te bieden en door te spelen voor een resultaat, wat natuurlijk erg in hem te prijzen valt.

Jammer genoeg leverde dit doorspelen uiteindelijk geen goed resultaat op en ging de partij uiteindelijk alsnog verloren.

Hans speelde net als de week ervoor tegen een ratingloze tegenstander. Liep dat tegen Sissa goed af, tegen de Harenaar verloor hij aan het eind een stuk en daarmee de partij.

Ikzelf speelde met wit tegen een op papier vrijwel gelijkwaardige tegenstander een, naar eigen mening, niet al te beste partij. In een, vooral in het begin luidruchtige (vanwege de interne competitie van Staunton) en gedurende de hele avond behoorlijk frisse speelzaal, speelde ik ten eerste al de opening niet helemaal zoals het moest, waarna ik weliswaar op een gegeven moment een pionnetje kon meepakken, maar daar achteraf bijna spijt van kreeg. Mijn tegenstander ontwikkelde een gevaarlijke aanval, waarna ik in de fout ging en mijn tegenstander een combinatiemogelijkheid kreeg, waarmee hij een licht stuk had kunnen winnen. Tot mijn opluchting zag hij dit niet, waardoor ik weliswaar minder kwam te staan, maar nog niet hopeloos verloren. Dat ik uiteindelijk nog wist te winnen (met 2 pionnen meer, maar met een slechte stelling), had ik aan een blunder van mijn tegenstander te danken:

In bovenstaande stelling was mijn Kh2 geen al te beste zet, maar zwart speelde Th6?? en gaf een paar zetten later met een toren minder op.

Sebo was, bepaald niet voor de eerste keer dit seizoen, de ESG-er, die betrokken was bij de langste partij van de avond. En ook niet voor de eerste keer belandde hij in een toreneindspel met een pion minder. Net als de week ervoor tegen Sissa was ook dit eindspel uiteindelijk niet te houden.

Daarmee leden we de tweede nederlaag op een rij, na onze zo fraaie start tegen Hoogeveen 2 en Westerwolde 1.

Haren IRatingESG IIIRatingRonde 2
Tasma, A.W. (Andreas)1772Werter, P.G.A.J. (Flip)13701 – 0
Suurmeijer, R.T. (Raoul)1773Detmers, S. (Sebo)14591 – 0
Jetten, D. (Dirk)1424Meijeringh, A. (Arjen)14200 – 1
Derksen, J. (Jan)0Hut, J.J. (Hans)13771 – 0
Gemiddelde Rating:1656Gemiddelde Rating:14073-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op maart 27, 2022 door in Externe Competitie 3e Team en getagd als , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: