Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De Brink weer basisscholenkampioen

De brink was twee jaar geleden al kampioen van de basisscholen in Emmen. Dat werden ze net voor de lockdown. Nu zijn ze het weer en kunnen ze hopelijk gaan schitteren op het Noordelijk kampioenschap. Iets wat twee jaar geleden dus niet doorging.

Het probleem was wel dat de meeste basisscholen nog niet zo ver waren om mee te doen. Op dit moment worden er natuurlijk veel ingehaald, niet alleen schaken. Zo deed een vaste deelnemer vandaag mee met de voorronde voor het voetbalkampioenschap. Een ander school is overgestapt op een continu-rooster waarbij men op woensdag tot 2 uur naar school gaat. En dan waren er nog scholen die deze week vooral met de CITO-toetsen bezig waren. Dat alles leidde er toe dat de deelname minder was dan we gewend zijn.

Gelukkig is meester Raymond wel het hele jaar bezig met zijn schaakklasje van een tiental leerlingen die op maandag en woensdag na school les krijgen. En dat betaalde zich weer uit. De Brink werd zoals geerder al gezegd weer kampioen van Emmen en omstreken. Over een maand mogen ze laten zien dat iedereen bang voor hun moeten zijn. Ik wens ze nu alvast succes op 21 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op april 20, 2022 door in Jeugd en getagd als , .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: