Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Simultaan clubkampioen

Op de één na laatste avond van dit seizoen mocht de clubkampioen een simultaan spelen. Door vakanties en andere perikelen was het aantal tegenstanders wat minder dan we gehoopt hadden.. Elf stuks. Jan Willem haalde zes overwinningen, één remise en verloor er vier.

Voor Marcel was het de eerste keer sinds 2015 dat hij aan de andere kant van het bord mocht plaatsnemen. En dan wil je wel winnen natuurlijk en dat waren er meer van plan

Jan Willem begon goed aan zijn ronden en kon na een dik uur twee overwinningen bijschrijven. Als eerste moest Edwin opgeven. Daar was mat niet meer te voorkomen. Henk hield het kwartiertje langer vol.

Er volgde een derde overwinning. Bastiaan overzag Pf6 en die zet was dodelijk. Om 10 uur speelde Jan remise in een partij die nooit de remisehaven heeft verlaten. Het werd een middenspel zonder zware stukken. Remise tegen een mede kanshebber op het kampioenschap is in een simultaan natuurlijk een goed resultaat.

Meervoudig oud-kampioen Marcel leek erg in de verdrukking te zitten door de witte aanval op a7 met een koning op a8 er achter. Echter die aanval kon niet doorslaan terwijl de aanval van Marcel aan de andere kant van het bord wel succes had. Direkt daarna kon ook Cihan zijn winst melden. Hij kwam een paard en twee pionnen voor. Hij moest wel even opletten op een pionnendoorbraak die Jan Willem in de stelling had gevlochten. Uiteindelijk bleek hij die te kunnen toestaan. Cihan haalde eerst een dame en de dame die Jan Willem haalde stond op de lijn van de koning en zou middels een schaakje verloren gaan.

Daarna volgden er twee overwinningen voor Jan Willem. Arjan ging ten onder aan de penning op b7 (zie foto). Dat kostte te veel materiaal. Anneke had zich verrekend en de pionzet b3 leidde tot een snel einde.

Jan Willem had berekend dat hij tegen Sergei eeuwig schaak kon forceren (in slechte stelling). Helaas bleek Sergei nog net een vluchtveld voor zijn koning te vinden. En daar Sergei in één zet mat kon geven had hij genoeg aan één zet dat hij niet schaak werd gezet.

Vlak daarna kon Arvid zijn koning omleggen. Hij had weliswaar een kwaliteit gewonnen, maar wist zijn stukken niet in de aanval te krijgen. Toen Jan Willem de kwaliteit terug won nadat hij al een aantal pionnen had opgepeuzeld was het eindspel simpel te winnen (door JW uiteraard)

Als laatste was Sebo nog bezig. Die had een gewonnen eindspel bereikt met Paard, Toren en twee pionnen tegen een eenzame toren. Het ging moeizaam maar uiteindelijk wist hij een pion te laten promoveren ten kostte van zijn paard en zijn twee pionnen. Het eindspel met dame en toren tegen toren werd natuurlijk gewonnen, hoewel het sneller had gekund.

Het eindresultaat is dus 6,5 uit 11. Hieronder kunt u de resultaten van de laatste zes keer zien. De link gaat naar het fotoalbum.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0ipQyT6tcoRwManWWXoShFxYFsBzUKz62vo64F8CQCkNPEqARmFg91vYmDmhnGfnfl&id=100008809036104&notif_id=1655815906151844&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Jaarscorekampioen
201412,5 uit 16Arie
201510 uit 17Arie
20169 uit 13Marcel
20175,5 uit 12Marcel
20189 uit 15Marcel
20199 uit 11Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op juni 21, 2022 door in Geen categorie en getagd als .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: