Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Wisselend succes voor ESG viertal op Gongschaaktoernooi

Het 75 jarig bestaan van Schaakclub Leek werd gevierd met een gezellig gongschaaktoernooi. In de eerste 40 zetten moest om de 15 seconden een zet worden uitgevoerd, daarna werd het tempo verhoogd naar 5 tellen. Een damesstem riep vanaf een opname apparaat wisselend wit – zwart – wit – …, en dit op zodanig dwingende wijze dat menig deelnemer die nacht in zijn slaap (er deden alleen maar mannen mee) van wit naar zwart en terug gedommeld zal zijn, dan wel bezweet rechtop in bed.

De mannen van LOS wonnen op overtuigende wijze het toernooi. Hun victorie is geen moment in gevaar geweest. Ze haalden een 100 procent score met 6 gewonnen wedstrijden en 24 bordpunten, alles dus met 4-0 gewonnen. In de eerste ronde tegen ons ESG viertal. Aanvankelijk was bekend gemaakt dat na 60 zetten de dan nog lopende partijen remise zouden worden verklaard. Onze Jan (van Os) stond al enige tijd zwaar op verlies, maar wist de partij vindingrijk flink te rekken, tot zeker over de 60ste zet. Maar uit de geluidsinstallatie bleef het maar door gaan …. – wit – zwart – wit – ….., totdat Jan mat werd gezet. Snijdend commentaar uit een LOS stem: niet eens remise en je waardigheid verloren. Was vriendelijk bedoeld en kwam ook zo over, altijd leuk die jongens. Tijdens de avond bleken de aangekondigde regels veranderd. Een rode later werd dat door de wedstrijdleiding omgeroepen.

In de bordvolgorde Marcel, Jan, Ton, Arvid speelde we 6 partijen. Na 5 ronden stonden we met 3 overwinningen, 1 gelijkspel en de nederlaag tegen LOS op de tweede plaats. In de laatste ronde speelden we tegen een combinatie van Leek en Roden en dolven we met 1-3 het onderspit. Alleen Marcel wist te winnen, waardoor we afgleden naar de vijfde plek. Over de hele avond scoorden Marcel en Ton 4 punten, Jan 3 en Arvid 2,5, samen 13,5 uit 24. Niet echt slecht. En zeer gezellig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 21, 2023 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: