Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Nog vijf in de race

In de afvalrace van de bekercompetitie zijn er vijf personen overgebleven die nog bekerkampioen kunnen worden. Dat waren er 11. Omdat Leo echter een andere afspraak had mochten de overige tien tegen elkaar strijden.
De loting was verrassend te noemen.
Arie mocht tegen Douwe. Volgens Douwe de twee kanshebbers op de eindzege. Nou speelt Douwe in de finale misschien beter, maar hij werd er nu kansloos afgezet door een geconcentreerd spelende Arie. Naast beide heren zaten Marcel en Jan van Os hun strijd uit te vechten. In de eerste partij werd Marcel van het bord geschoven in de tweede partij had hij echter wel kansen. Deze werden echter niet benut en dan weet Jan wel wat hij moet doen.
Ton had een makkelijke avond tegen Reint. Die had in de eerste ronde verrassend Wim Kits verslagen, maar tegen Ton kwam hij er niet an te pas. Geen schande gezien het krachtsverschil. Bastiaan stond tegen Gerard drie pionnen voor en dt wint normaal gesproken ook, maar dan moet je niet je dame weggeven. Je dochter weggeven dat zie je nog wel eens, maar je dame? In de tweede partij was bastiaan nog steeds bezig met zijn dame ipv zijn partij. En ook dat gaat niet goed.
Willem mocht tegen Peter. Zijn lievelingstegenstander naar eigen zeggen. Leuke partijen voor zover ik uit de analyses mocht opmaken. Of waren de analyses misschien interessanter dan de Partijen? In ieder geval Willem kreeg het gelijk aan zijn kant en won beide partijen.

In de verliezerspoule had Marcelis het het gemakkelijkst. Hij was oneven en kreeg de punten dus kado. Wim Kits wist te winnen van Floris, Jan Peek versloeg Paul, Jurjen was Klaas de baas en gastlid Theo wist de andere haarlemmer Hans te verslaan. Vraag wie de haarlemmer olie het beste gebruikt is nu dus ook duidelijk. Het andere gastlid Niek wist Jan Reinink op een gelijkspel te houden (de enige deze avond). De snelschaakpartijtjes waren echter duidelijk voor Jan.

Maandag speelt het derde zijn thuiswedstrijd tegen Middelstum. ESG 2 speelt dinsdag in en tegen Veendam en ESG 1 speelt vrijdag uit tegen Het Kasteel in Coevorden Maandag is er gewone interne competitie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 23, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: