Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG – Denk en Zet

U heeft de uitslag natuurlijk al meegekregen. Tenslotte waren er maar liefst 27 leden zelf bij. Maar voor de drie afwezigen (Gerard, Peter en Paul) en andere trouwe volgers van ons blok zal ik toch proberen wat te vertellen over de wedstrijd.

Wij waren in onze sterkste opstelling verschenen, terwijl Denk en Zet het moest doen zonder Fedde Tolman (2179) die werd vervangen door Bert Ekkelboom (1809). Dat scheelt natuurlijk een fikse slok van de borrel. Na een uur kwam er tekening in de strijd. Leo kwam een pion voor te staan en kon ook de pion op a7 veroveren.  Na twee uur stond Arie een pion achter en daar was de strijd te verwachten tussen een paard voor Arie tegen een loper voor de tegenstander. En dat naast de dame en elk twee torens. Op dat moment zat Peter in een de overgang naar een dameloos middenspel met voor Peter ongewoon de pionnen ver naar voren. Bij Herman stond alles nog op het bord en beide kemphanen waren in tegenstelling tot de echte kemphanen elkaar nog aan het aftasten.

stelling van Leo

stelling van Leo

Mijn volgende aantekeningen waren zo rond kwart voor elf, dus drie uur na aanvang van de wedstrijd. Die was om kwart voor acht begonnen. Toen stond Leo al een tweede pion voor en a7 hing nog steeds. De tegenstander probeerde van barre armoede maar via een koningsaanval Leo van zijn stuk te brengen. Ik had niet het idee dat Leo zich liet verontrusten. Peter stond inmiddels ook een pion voor en had ook de betere stelling. Arie had zijn pion teruggewonnen, volgens eigen zeggen achteraf was dat niet te vermijden geweest. Voor het publiek stond de toren op a5 er raar bij. Kon namelijk geen kant op zonder dat die verorberd werd.  Toen de dame van Arie op h2 de koningsstelling binnendrong zag het er goed uit voor Arie. Herman was al bij zet 21 beland met nog steeds een gelijkwaardige stelling, waarbij mijn voorkeur toch uitging naar de stelling van Herman.

Plotseling was de eerste partij uit. Herman was klaar en ik dacht dat het remise was geworden. Helaas bleek echter dat Herman verloren had. Gelukkig werd dat zeer snel gevolg door drie overwinningen op rij. Leo, Peter en Arie wisten alle drie het maximale uit hun stelling te halen.

Dus een duidelijke 3-1 overwinning op een gelijkwaardig team. De volgende ronde is tegen Lonneker. Die kennen we nog van een paar jaar geleden. Op papier zullen wij dan de underdog zijn en dat is een positie die ons wel ligt.

 

ESG Emmen 1999 Denk en Zet 1987 3 1 04 nov
1. Arie van Wageningen 2052 Muharem Mujkanovic 1982 1 0
2. Peter Mijnheer 2055 Johan Redeker 2135 1 0
3. Herman Voss 1975 Rijk-Pieter Hofstede 2023 0 1
4. Leo Roos 1914 Bert Ekkelboom 1809 1 0

Eén reactie op “ESG – Denk en Zet

  1. bwvanos
    november 5, 2013

    Pfff ESG 2 mag ook niet even aan de top van de pagina staan he 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 5, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: