Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Veel belangstelling voor schaken op de Uitmarkt

IMG_4207 header

Als ESG hebben we al met regelmaat meegedaan aan de hobbymarkt. In het verleden was de hobbymarkt  in en rond de Bibliotheek, maar sinds een paar jaar  maakt het deel uit van de Opening Cultureel Seizoen Emmen.

Dat evenement  wordt georganiseerd door de Bibliotheek, St. Grote Kerk Cultureel, Filmhuis, Centrum Beeldende Kunst, de Leer- en Hobbymarkt, het Netwerk Amateurkunst, Poppodium Apollo en Theater De Muzeval in samenwerking met de Stichting Ondernemersfonds Emmen Centrum. Ik noem deze reeks om aan te geven dat het best wel een groot evenement is, waar we aan deelnamen.

De kraampjes van de hobby en leermarkt vormden een soort lint dat de Grote Kerk en het Noorderplein bij de bibliotheek verbindt. We hadden een mooie standplaats. Voor hen die bekend zijn in Emmen laten de fotoos duidelijk zien waar we stonden.

We stonden mooi in de loop en wie dat wilde, kon rustig kijken wat dat ook al weer was: SCHAKEN. Daarbij hielp het grote schaakspel op grond. Dat trok vooral de aandacht van ouders met kleinere kinderen, die er wat graag mee wilden spelen.

De standaard schaakspelen op de tafel bemand met ESG-ers trokken de aandacht van de groteren en menige voorbijganger liet zich verleiden om een partijtje te spelen. En wie dat niet wilde kon genieten van wat er zich op de 64 velden afspeelde.

Zo in de open lucht is schaken gemakkelijker aan de man te brengen dan in een afgesloten ruimte in een buurthuis. Dat heb je zo met die drempels.

Het is nu zaak om mensen ook daar heen te krijgen. Ik heb wel eens gehoord dat er in Vlaanderen een cafe is waar een wielerronde doorheen gaat.Wie weet kunnen we daar veel van leren.

image-3211157

 

 

Hieronder nog een paar foto’s zie ook de blog van onze razende schaakreporter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 14, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: