Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Drukke dag voor Peter

Terwijl de amateurs (wel of niet tegen hun zin) een vrije dag hadden, had Peter het extra druk. De Open groep moest vandaag twee ronden spelen. Voor het halen van normen voor Internationaal Meester of Grootmeester moet je negen ronden hebben gespeeld. Betekent wel dat Peter om 9.00 uur vanmorgen al aan de bak moest. Voor mij persoonlijk een gruwel, maar sommige schakers schijnen het zelfs fijn te vinden. Zoek maar eens op welke schakers in zowel de ochtend als middaggroep spelen.

Peter moest tegen Richard Vedder die speelt in het eerste van En Passant, maar vooral bekendheid geniet van de fantastische verslagen die hij schrijft. Of hij dat ook gaat doen van zijn partij tegen Peter weet ik niet. Vanuit het ziekbed kon ik alleen zien dat Peter verloren heeft en dat hij dit keer voor zijn doen niet al te lang bezig was.

‘s-Midddags om 15.00 uur begon de tweede ronde en Peter moest tegen Daniel Groetzbach. Er doen twee Groetzbach mee in de open groep die allebei in hetzelfde jaar zijn geboren. Daniel heeft een rating van 1976 de andere Julian heeft 2167.  Na drie nullen en een vrije ronde speelde Daniel vanmorgen zijn eerste remise. Hij komt er in zullen we maar zeggen. Peter heeft dat waarschijnlijk gemerkt want de uitslag is een remise. We horen/lezen later wel hoe. Het was in ieder geval weer geen latertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 15, 2014 door in Toernooien.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: