Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Unive op donderdag

Via via een verslag van de escapades van de esg-ers op de donderdag.

ochtendgroep:

Willem heeft zich middels een winst op Richard Stegeman (1795) weer in de groep genesteld die een halfje achter staan op koploper Jasper Seelemeijer. Willem kwam redelijk snel tot een aanval op de koningsvleugel. Afgeleid door die aanval werd de tegenstander verrast door een aftrekaanval die de loper op b7 kostte. Zwart probeerde daarna nog wat trucjes die echter te opzichtig waren om Willem te verrassen. Het kostte alleen maar nog meer materiaal. Willem mag als beloning morgen tegen de koploper en kan middels een overwinning mede aan kop komen. Het is al de tweede keer dit toernooi dat Willem aan het eerste bord mag plaats nemen.

Marcel had de pech dat Tinus Fleur (1943) dit keer geen grote fouten maakte. Naar zeggen maakte Marcel geen grote fouten. Gezien het resultaat zullen er wel een aantal kleinere zijn geweest, want Marcel verloor.

Ook Hans speelde zonder blunders maar kwam gaandeweg wel steeds slechter te staan en verloor uiteindelijk tegen Robin Bos (1649).

open groep:

Peter had na de drukke woensdag er vandaag zin in tegen Osama Sadallah. Peter vond zelf dat hij ietwat beter stond in een zeer ingewikkelde stelling. Hij zag echter niet hoe hij kon winnen. Zonder winstplan is het bij schaken moeilijk winnen. Soms komen de mogelijkheden plotseling tot leven, maar meestal is daar een foute zet van de tegenstander voor nodig. Zoals het vandaag ging werd de partij remise.

middaggroep:

Bastiaan kwam in een eindspel terecht met Toren en h-pion tegen Loper. Die moest nog wel even van h2 naar h8 en dat ging makkelijk omdat de vijandelijke koning afgesneden was op de onderste rij. Met opgeven is nog geen punten gehaald, dus de tegenstandster gebruikte al haar tijd om te kijken of er nog wat te redden viel. Die was er niet. Je kunt de pion wel slaan met en ten koste van je loper, maar dan blijft er een makkelijk gewonnen eindspel van Koning en toren tegen Koning over. Bastiaan won.

Ton won ook. Ton kwam in een lastig eindspel terecht. Analyse moet uitwijzen of dit eindspel remise of winst is. In de partij bleek de tegenstander het eindspel niet te beheersen waardoor de taak voor Ton wel eenvoudig werd.

Evert was het eerste klaar en ook het eerste weg. Of dat kwam door de tweede achtereenvolgende nederlaag durf ik niet te zeggen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 16, 2014 door in Toernooien.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: