Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Staunton 3 en ESG 2 houden elkaar in evenwicht

Op de ranglijst van NOSBO klasse 1b staat Staunton 3 te laag en ESG 2 te hoog, want beide lijken echte middenmoters. De uitslag van het onderling duel lijkt dat te bevstigen 4 – 4 na amusante strijd.

Zelf was ik voor half tien al klaar. Nadat mijn tegenstander een heel vroege kans op minstens gelijk spel had laten glippen, kon ik met enige bravoure ditmaal wel gefundeerde mokerslagen uitdelen en de winst laten noteren. Jammergenoeg moest Almar niet veel later al de strijd staken. Hij had in de opening nagelaten om een pion terug te nemen en vreemd genoeg kwam hij niet meer in een situatie om dat ogenschijnlijk kleine verlies te keren, van kwaad werd het erger en in veel minder zetten dan in mijn partij was het pleit helaas beslecht.

Rond half elf bereikten drie andere duels het eind. Op de borden 7 en 8 moesten Marcelis en Hans opgeven, beiden stonden al langer materieel achter, Marcelis 1 en Hans zelfs 2 pionnen. Van de partij van Marcelis heb ik niet veel gezien daar durf ik hier geen verdere opmerkingen over te maken, bij Hans zag ik nog wel dat hij een tegenaanval probeerde in te weven en aan het eind offerde hij nog een stuk voor een vermeend maar niet bereikbaar mat achter de paaltjes. De strijd op het eerste bord werd gelijktijdig beslist.

Aan dat bord speelde Marcel en Willem op bord twee. Beiden lieten zien dat hun huidige hoge rating een terechte afspiegeling vormt van hun kunnen. Tegen sterke tegenstanders wonnen zij op overtuigende en fraaie wijze. Eerst Marcel met een mooie combinatie, daarna Willem die met een offercombinatie de zwakte van de witte koning in het open veld op b3 genadeloos aantoonde.

Resteerde de opgave voor Jan en Geert om de wedstrijd op het droge te trekken. Jan bleek onverstoorbaar in het verdedigen van een positie met een pion minder (tegenstander had een dubbelpion, dus viel dat nog wel mee) met Paard tegen Loper met remise als logisch resultaat. Geert had vreemd genoeg, nadat hij heel lang gewoon een pion minder had en aanvankelijk ook nog erg ingesnoerd had gestaan, een stelling weten te bereiken van toren met pion tegen loper met twee pionnen. Meer dan remise zat er echter niet in, gelet op het verloop van de partij een heel mooi resultaat.

Dus Staunton 3 – ESG 2 4 – 4. Middenmoters?

2 reacties op “Staunton 3 en ESG 2 houden elkaar in evenwicht

  1. tonselten1
    februari 5, 2015

    Ook een verslag op de website van Staunton. Inhoudelijk met dezelfde strekking. Verschil is dat Staunton lichte degradatiezorgen zou hebben (gehad).

  2. Pingback: Vijfde ronde eerste klassen NOSBO | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 3, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: