Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Geslaagde dag voor afvaardiging ESG op het 29e BOERTJES SCHAAKTOERNOOI te Balkbrug.

Vooraf was de lat hoog gelegd bij de vier ESG’ers die zaterdag jongstleden hun opwachting maakten op het Boertjes Schaaktoernooi te Balkbrug. Willem, Marcelis, Hans en Raymond waren respectievelijk geplaatst in de groepen 3,9,10 en 11. De doelstelling was (niemand uitgezonderd) “even een beeldje ophalen”. Het Boertjes Schaaktoernooi heeft, behalve een wisselbeker voor de toernooiwinnaar, voor de nummers 1 en 2 van elke groep een ambachtelijk vervaardigd beeldje als prijs. En ieder jaar schijnen de beeldjes mooier te worden. Met name Hans was zeer tevreden met zijn “Ambiorix”, omdat deze figuur nog een zekere connectie heeft met de plaats in België waar hij een tijd heeft gewoond. Verder was het voor mij althans een leerzame dag, omdat ik gezien heb dat je in een eindspel met twee tegen vier pionnen toch met zekerheid een remise kunt bewerkstelligen, zoals Willem in zijn derde partij, waardoor hij zijn tweede plek helemaal veilig stelde. Marcelis is volgens mijn beleving een keer miraculeus aan een nederlaag ontsnapt door vanuit het niets zijn tegenstander met de Dame mat te zetten, en moest hij in zijn laatste partij nog tot het uiterste gaan (veel tijd gebruikt) om zijn tweede plek te bemachtigen. Dan last but not least Hans en Raymond die beiden een honderd procent score haalden en dus de eerste prijs. Hans was uiteraard tevreden met zijn eerste plek, alhoewel zijn laatste overwinning, volgens eigen zeggen niet helemaal verdiend was. Raymond was steeds als eerste klaar met zijn partij, ook blij met zijn eerste plek natuurlijk, maar misschien toch wel iets te laag ingedeeld. De bovengenoemde vier zullen hoogstwaarschijnlijk volgend jaar opnieuws present zijn op het 30ste Boertjes Schaaktoernooi, en misschien dat er dan nog meer ESG’ ers zin hebben om “even een beeldje” op te halen.

Raymond

DSC_0074 DSC_0077 DSC_0081 DSC_0100

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 8, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: