Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Eerste ronde snelschaken prooi voor Herman Voss

De eerste ronde van het snelschaken was goed bezet met maar liefst 20 deelnemers. Besloten werd om er twee groepen van te maken die dubbelrondig zouden gaan spelen. Totaal dus 18 ronden van 10 minuten. Dat is een zuivere speeltijd van 180 minuten dus drie uur. Om de pauzes zoveel mogelijk te mijden werd er besloten om gelijk beide partijen tegen dezelfde tegenstander te spelen. Het lukte om binnen vier uur alle partijen gespeeld te hebben.
Dat is inclusief plaspauzes en het bestellen van de drankjes. Opdrinken kan natuurlijk wel tijdens de partij, maar bij snelschaken heb je geen tijd om naar de bar te lopen.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Herman Voss op koers lag om zijn titel te verdedigen. De ene na de andere tegenstander werd met 2-0 opgeknoopt. Was het niet op het bord dan werd men wel door de klok gejaagd. De enige die kon bijbenen was Marcel. die begon echter naarmate de avond vorderde wat puntjes te verliezen. En dat terwijl Marcel cassis drinkt. Hij wist wel Herman in zijn onderlinge duel tot twee keer toe van het bord te vegen. Maar dat was pas in de 8e ronde en toen zat Herman al op een gouden troon.

Wim Fokkens moest er eerst weer inkomen na zijn vakantie, maar toen de machine begon te draaien haalde hij voldoende punten om de tweede plaats te bemachtigen, nog voor Marcel die derdes werd. Nieuw lid Theo Dijkstra eindigde met 50% op de vierde plaats. Speelde zeven keer 1-1, won één keer met 2-0 en verloor één keer met  2-0 van Herman. Dat wordt dus een gevaar voor iedereen als hij gewend raakt aan het spelen met een bord.

In de tweede groep speelde Douwe de sterren van de hemel. Al zijn partijen werden met 2-0 gewonnen. Omdat een aantal spelers eerder naar huis gingen werd het een wat rommelige laatste ronden. Almar werd tweedes.

Eindstand groep 1:

 1. Herman Voss 16
 2. Wim Fokkens  13,5
 3. Marcel Struik   12
 4. Theo Dijkstra   9
 5. Jan van Os      7,5
 6. Evert Hondema 7
 7. Leo Roos          7
 8. Ton Selten        6,5
 9. Bastiaan           6
 10. Willem Boontje  4,5

Eindstand groep 2:

 1. Douwe Többen        18
 2. Almar Gerbens        14
 3. Raymond Hof           12
 4. Geert ten Hietbrink  10,5
 5. Jurrien Scheeringa    9,5
 6. Hans Hut                    9
 7. Klaas Tiemens           6
 8. Piet Glazenburg         2
 9. Jan Reinink                2
 10. Tom                           1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 5, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: