Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Navarro wint jeugdkampioenschappen

 

 Afgelopen 25 november een nieuw toernooi: de jeugdkampioenschappen van Emmen. 14 deelnemers vandaag: 7 van onze jeugdvereniging en 7 van OBS de Brink en 1 van een andere school. Maakt in totaal 15 spelers. Hans, Leo, Marcelis, Raymond en ikzelf (Almar) hebben  begeleid. En natuurlijk aan een ouder die het oneven bord van de nodige speelvreugde heeft voorzien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Het weer werkte mee gelukkig: Buiten schaken? Nee. Het was fijn dat er buiten gespeeld kon worden en het kletsnatte koude weer van de dag ervoor heeft plaatsgemaakt voor een mooie novembermiddag. Van wereldkampioen Carlsen hebben we geleerd dat voetbal en schaken goed te combineren valt. En wie doet dat nog meer? Navarro!

 

Opvallend aan zijn partijen: de voorsprong wisselde van een enkel stuk, tot totale wanorde. Het geheime wapen werd ingezet na wat meer tegenstand: open lijnen maken op de gerokkeerde koning al dan niet na een pionoffer. Waarna uiteraard minstens 3 samenwerkende stukken het mat vonden. Als enige speler was Navarro gaten aan het openen. Dit pressieschaak werden alle 6 tegenstanders te veel.

 

De spanning kwam om de strijd voor het zilver en het brons. Na 5 ronden: Ibrahim en Leonie allebei op 4 punten, achtervolgd door een grote groep met 3 punten. Wat er gebeurde: Leonie had de pech dat ze tegen Navarro moest en Ibrahim kreeg een nederlaag tegen Fatmanur. Geluk voor de indeler: er waren 4 spelers die op 4 punten kwamen en de Garde klokken konden uitkomst bieden. Het was inmiddels al 16.30 en het toernooi duurde 17.00 2 potjes vluggeren dus. De eerste om de prijzen, de tweede voor brons of zilver. Iets over de atmosfeer: die was hetzelfde als bij bondswedstrijden waar de laatste nog bezig is. Hulde aan de omstanders die rustig toekeken naar dit schouwspel. De eerste finalist was al snel bekend. Bram had tegen Fatmanur een loper op c4 en een dame op f3 gezet, waarna hij afwachte of dat paard van f6 nog iets ging doen. Dat gebeurde waarna wit eenvoudig mat kon zetten. Bij Leonie en Ibrahim ging uiteindelijk in een geheel gelijke stelling Ibrahim door de vlag, Van de laatste partij, had ik door de menigte niet veel gezien. Volgens 1 van de vele omstanders kon Bram een aantal keren Leonie mat zetten, Dat gebeurde niet, maar Bram bleek wel de snelste en won zilver.

Om 17.00 konden we de prijzen uitreiken en huiswaarts keren na een enerverende barrage en een overtuigende jeugdkampioen van Emmen.

1 Navarro 6 punten

2 Bram 4 punten

3 Leonie 4 punten

4 Ibrahim 4 punten

4 Fatmanur 4 punten

6 Natan 3,5 punten

6 Krijn 3,5 punten

8 Joost 3 punten

8 Jony 3 punten

8 Deniz 3 punten

8 Michiel 3 punten

12 Muhammed 2,5 punten

13 Peter 2 punten

14 Senna 1,5 punten

15 Elina 1 punt

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 2, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: