Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Viertallen in evenwicht

Maandag speelden de viertallen V1 en V2 hun onderlinge wedstrijd. De verwachtingen waren hoog gespannen en de spanning werd de afgelopen weken verbaal goed opgevoerd.

Op de avond zelf bleek men goed op elkaar voorbereid. Volgens mij had niemand iets aan voorbereiding gedaan. De opstelling van V2 was zoals aangekondigd bepaald door de dobbelsteen. Dat had V1 niet gedaan, die had naar de kleur gekeken.

Op bord 2 was de strijd snel beslist. Onze clubkampioen ging akkoord met een herhaling van stelling na 12 zetten. Tja hij had zwart en de dame naar b6 was niet de beste, maar toch?? Geert was uiteraard in zijn nopjes.

Jan deed het tegen Ton niet volgens zijn eigen boekjes en zelfs een keer niet volgens zijn gedachten. Het gevolg de belangrijke pion op e4 ging er aan en daarna liet Ton niet meer los. De ene kracht zet na de andere deed Jan capituleren.

Almar stond geweldig tegen Willem. Een stukoffer deed Willem wat in slaap sukkelen waardoor het offer winnend werd. Helaas voor Almar zag hij in tijdnood niet de winnende voortzettingen en toen stond hij gewoon een stuk achter met geen tijd.

Aan het eerste bord speelden Evert en Douwe niet voor het eerst tegen elkaar. Evert had het beste van het spel, kwam zelfs een kwal voor, maar gaf Douwe de kans om de stelling dicht te schuiven. Dat leek wel een stelling die we bij beginners op de basisscholen ook vaak tegenkomen. 7 pionnen tegen elkaar en de stukken daarachter. En dan maakt een kwal meer of minder ook niet veel meer uit.

Een gelijkspel derhalve waarmee V1 het blijst is omdat ze V2 voor blijven.

Advertenties

Eén reactie op “Viertallen in evenwicht

  1. tonselten1
    april 26, 2016

    Het was een bijzonder seizoen voor het tweede en voor ESG V1, het viertal van het tweede. ESG 2 eindigde op de vierde plaats en het viertal staat momenteel (nog) vierde, maar eindigt in elk geval boven het viertal van het eerste! EN DAT OP EIGEN KRACHT. Vier maal speelden we met een invaller. Die vier partijen leverden 1,5 punt op gescoord door Rachid Yacoob. Zijn winst was onderdeel van de 3,5 – 0,5 overwinning op Hoogeveen, zijn remise onderdeel van het 1,5 – 2,5 verlies tegen SISSA. Dus mogen we spreken van een echt zelf behaald resultaat. Wel blij natuurlijk met de invalbeurten, want daardoor verschenen we wel in een sterkere opstelling aan de borden. Hartelijk dank daarvoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 25, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: